Dolar 36,4344
Euro 38,3436
Altın 3.446,43
BİST 9.602,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 7°C
Çok Bulutlu
İstanbul
7°C
Çok Bulutlu
Sal 10°C
Çar 13°C
Per 12°C
Cum 12°C

Ermenistan ateşkesi yine ihlal etti

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, yeni bir insani ateşkes ilan edilmesine rağmen Ermenistan güçlerinin varılan anlaşmayı bir kez daha büyük ölçüde ihlal ettiğini duyurdu.

Ermenistan ateşkesi yine ihlal etti
26 Ekim 2020
A+
A-

Dün gece ABD’den gelen son dakika haberi Azerbaycan ile Ermenistan’ın 26 Ekim günü yerel saatle 08:00’de başlamak üzere insani ateşkes konusunda anlaşmaya vardığını açıklamıştı. Ancak Azerbaycan Savunma Bakanlığı yapılan ateşkesin yerel saatle başladığı anda Ermenistan tarafından resmen ihlal edilerek üçüncü kez Ermenistan’ın aynı şeyi yaptığını bildirdi.

ABD Dışişleri Bakanlığı; ABD, Azerbaycan ve Ermenistan yönetimlerinin insani ateşkesle ilgili olarak uzlaştıkları ortak metni yazılı bir açıklamayla duyurmuştu.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ise, yeni bir insani ateşkes ilan edilmesine rağmen Ermenistan güçlerinin varılan anlaşmayı bir kez daha ihlal ettiğini belirtti. Ermenistan güçlerinin ateşkesi ihlal ederek Laçin’e bağlı Safiyan köyünde bulunan Azerbaycan Ordusu birliklerini topçu ateşine tuttukları ifade edildi. Ermeni güçlerinin ayrıca, Terter şehrini ve bölgenin köylerini bombaladığı belirtildi.

İşte İhlal Edilen Ateşkesin Ayrıntıları;

Açıklamada, ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Stephen Biegun’un 24 Ekim’de Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ve Ermenistan Dışişleri Bakanı Zohrab Mnatsakanyan ile görüştüğü ve yapılan görüşmede iki ülkenin de “10 Ekim’de Moskova’da yapılan insani ateşkesin uygulanmasına bağlılıklarını” yeniden dile getirdikleri ifade edildi.

Bu bağlamda; Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki insani ateşkesin 26 Ekim günü yerel saatle 08:00’de (ABD Doğu saatine göre 24:00) başlayacağı belirtildi.

Açıklamada ayrıca, Dağlık Karabağ sorununun barışçıl çözümü noktasında ABD’nin, Azerbaycan ve Ermenistan’ı birbirine yakınlaştırmak için iki ülke dışişleri bakanları ve Minsk Grubu üyesi ülkeleri arasındaki görüşmeler noktasında arabuluculuk yaptığı da ifade edildi.

Cuma günü ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Azerbaycan ve Ermenistan dışişleri bakanları ile ayrı ayrı görüşmeler gerçekleştirmiş ve Dağlık Karabağ sorununun çözümü noktasında diplomatik çabalarını devam ettirecekleri mesajını vermişti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.