Dolar 32,3620
Euro 34,9560
Altın 2.324,87
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
22°C
Parçalı Bulutlu
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Fahrettin Yokuş: Provokasyonları iktidar yaptırıyor!

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, Türkiye’de gittikleri her yerde provokasyon yaşandığını ifade ederek, “Cumhurbaşkanımız eğer Akşener’e bu senin daha iyi günlerin, başına daha neler gelecek diyorsa; sorumlusu O’dur” dedi.

Fahrettin Yokuş: Provokasyonları iktidar yaptırıyor!
22 Kasım 2021
A+
A-

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, Konya’da ülke gündemine dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

FETÖ’nin önemli bir bölümünün hala bürokraside etkin olduğuna dikkat çeken Fahrettin Yokuş, “AK Parti’nin kılcal damarlarına kadar FETÖ girmiştir. Buradan iddia ediyorum, önemli bir bölümü hala devam ediyor. Bugün bürokrasinin en az dörtte birinde FETÖ artıkları devam ediyor. Yani şu anda AK Parti’nin, en az yüzde 30’unda FETÖ bulaşığı olan milletvekilleri var. Hepsini mecliste tanıyorum. Devlette, onların da koruduğu bürokratlar var. Şimdi onlar suret-i haktan görünüyorlar. Hatta FETÖ’nün kurdurduğu derneğin yöneticiliğini yapan kişi bugün Diyanet İşleri Başkanı. O dernek kapatıldı, diğer bütün yöneticiler mahkum oldu, bu Müslüman ne oldu ise Diyanet İşleri Başkanı yapıldı. Bugün FETÖ’yü arayacaksanız AK Parti’nin içinde arayacağız. Devletin bütün bilgileri sizin elinizde, varsa partimizde bir tane FETÖ’cü, o lanet, o şerefsiz kimse çıkar biz de gereğini yapalım. Peki kendi partindeki o FETÖ’cü şerefsizleri ne zaman çıkaracaksın?” dedi.

YOKUŞ: HALK BİZİ BAĞRINA BASIYOR

Yokuş, halkla bütünleştiklerini belirterek, “Türkiye’yi Genel Başkanımız Meral Akşener ile karış karış geziyoruz. Gittiğimiz her yerde halk bizleri bağrına basıyor. Ama bu durum birilerini rahatsız ediyor. Son dönemde her gittiğimiz yerde, bir veya iki kişinin yaptığı ama yandaş medyanın sanki o ilde ya da bölgede tüm toplumun bu tepkiyi verdiğine ilişkin algı operasyonları yapılıyor.  Bunları kim çıkarıyor, kim yaptırıyor? Empati yapın Allah aşkına. Bize yapılan bunca şeye rağmen bütün bunların devlet eliyle yapıldığını düşünürsünüz. İktidar yaptırıyor! Cumhurbaşkanımız eğer Akşener’e bu senin daha iyi günlerin, başına daha neler gelecek diyorsa sorumlusu O’dur. Bizim başımıza bir şey geldiği zaman, vebali O’ndadır. Hiç kusura bakmasın” ifadelerini kullandı.

Yokuş, ekonomiyi de değerlendirerek, “Sayın cumhurbaşkanı ekonominin kitabını yazdığını iddia ediyor. Ancak geldiğimiz noktada dolar 11 TL’yi geçti. Kendisinin ısrarla iddia ettiği bir cümle var; ‘Faiz sebep enflasyon sonuç.’ Faizin üzerine gideceğiz, enflasyonu da düşüreceğiz. Ya da Merkez Bankası’na devamlı siyasi müdahale yapacağız ve böylece ekonomiyi düzlüğe çıkaracağız. Bugüne kadar yapılanlar ortada. Şimdi ekonominin basit hesabını bile yapamayan bir iktidar olabilir mi? Şu anda iddia ediyorum, Tayyip Bey’in inadının kurbanıyız hepimiz! Ne diyordu faiz sebep enflasyon sonuç, ben faizleri çekersem enflasyonu da alta indiririm. İndiremezsin emmoğlu! Yapamazsın! Neden yapamazsın? İşte her faiz indiriminde enflasyon artıyor. Ve biz fakirleşiyoruz” şeklinde konuştu.

HABER: Merve Özdemir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.