Dolar 41,1402
Euro 48,0769
Altın 4.563,13
BİST 11.288,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 29°C
Az Bulutlu
İstanbul
29°C
Az Bulutlu
Paz 33°C
Pts 30°C
Sal 31°C
Çar 31°C

Fazıl Say, Sezen Aksu’nun Erdoğan’a cevabı ‘Avcı’ şiirini besteliyor

Sezen Aksu’nun Türkiye gündemine damga vuran “Avcı” şiirini Fazıl Say besteleyecek. Sanatçı, Aksu’dan izin aldığını ve beste için çalışmaya başladığını duyurdu.

Fazıl Say, Sezen Aksu’nun Erdoğan’a cevabı ‘Avcı’ şiirini besteliyor
27 Ocak 2022
A+
A-

Fazıl Say, Sezen Aksu’nun Erdoğan’a yanıt olarak yazdığı ve bir günde 70’ten fazla dile çevrilen ‘Avcı’ adlı şiiri besteleyeceğini duyurdu. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Say, “Önümde ‘Avcı’ adındaki şiir. Nasıl bestelerim diye düşünüyorum. Merak etmeyin, Şairinden izin aldım. Kendisi bestelemeyecekmiş, yapmak isterim bu durumda. Elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışırım layık olmak için” dedi. 

‘SEZEN AKSU’NUN EN ANLAMLI ŞİİRİ’

Say, “Sezen Aksu’nun en anlamlı şiiri” dediği sözlere yapacağı besteye 2023 için hazırladığı ‘Kadın Şairler’ adlı projesinde yer vereceğini de belirtti: “Bir ‘kadın şairler’ projemden bahsetmiştim. 2023’e yetiştireceğim. Gülten Akın, Birhan Keskin, Nilgün Marmara, Gonca Özmen, Lale Müldür ve daha pek çok şair, genç şairler de var, 15. yüzyıldan Zeynep Hatun da var. Elbette ki Sezen Aksu da var. Ve bence en anlamlı şiiri.. Çalışmaya.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.