Dolar 32,6073
Euro 34,7559
Altın 2.515,60
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

Herkes Kılıçdaroğlu’nun ne diyeceğini merak ediyordu: HDP’nin kapatılmasına ilişkin beklenen açıklama

Tekirdağ İl Başkanlığı Açılışı’na katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP’nin kapatılması istemiyle ilgili beklenen açıklamayı yaptı. Kılıçdaroğlu, “Halkın desteğini alan siyasi partiler yaşar, alamayanlar tarihin çöp sepetine atılırlar. Dolayısıyla biz siyasi partilerin kapatılması ve sonlandırılması gibi bir süreci kapatmak zorundayız” diyerek dikkat çeken bir açıklamaya imza attı.

Herkes Kılıçdaroğlu’nun ne diyeceğini merak ediyordu: HDP’nin kapatılmasına ilişkin beklenen açıklama
18 Mart 2021
A+
A-

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, HDP’nin kapatılması istemiyle Anayasa Mahkemesi’nde dava açılması hakkında değerlendirmelerde bulundu. Kılıçdaroğlu dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

İKTİDARA SERT ELEŞTİRİ

“İktidarda kalmak için her türlü numarayı çevirip, acaba nasıl iktidarda kalırımın yollarını arayanlar bu ülkenin demokrasisine katkı sağlayamazlar” diyen Kılıçdaroğlu, “Siyasi partiler demokrasinin vazgeçilmez unsurlarıdır. Siyasi, ekonomik, toplumsal görüşleri her siyasi parti kendisine göre yorumlar ve kamuoyuyla paylaşır. Halkın desteğini alan siyasi partiler yaşar, alamayanlar tarihin çöp sepetine atılırlar. Dolayısıyla biz siyasi partilerin kapatılması ve sonlandırılması gibi bir süreci kapatmak zorundayız” dedi.

“DEMOKRASİYİ SAVUNMAK ÖZGÜRLÜĞÜ SAVUNMAK DEMEKTİR”

Açıklamasının devamında demokrasiyi savunmanın insana saygı duymakla eşdeğer olduğuna vurgu yapan Kılıçdaroğlu, “Bizim partimiz de kapatıldı. Bizim eskiden cumhuriyetin kurulduğu yıllarda tüm illerde binalarımız vardı. Hepsine el konuldu. Ama biz demokrasi mücadelesinden vazgeçmedik. Demokrasiyi savunmak insan haklarını savunmak demektir. Demokrasiyi savunmak özgürlüğü savunmak demektir. Demokrasiyi savunmak insana saygı duymak demektir. Biz işsizlik sorununa çözüm bulunmalı derken kişinin inancına, yaşam tarzına, hangi partilidir bakıyor muyuz, hayır. CHP olarak diyoruz ki işsizlik sorununu çözeceğim. Biz siyasi sosyal kimlikler üzerinden değil çözüm üzerinden siyaset yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.