Dolar 36,4554
Euro 38,2908
Altın 3.441,15
BİST 9.602,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 6°C
Çok Bulutlu
İstanbul
6°C
Çok Bulutlu
Sal 10°C
Çar 13°C
Per 12°C
Cum 12°C

Hükümet esnaf için düğmeye bastı: 4 ayrı destek!

Hükümet esnaf için düğmeye bastı ve esnafa 4 ayrı destek paketini devreye aldığını duyurdu. Dünyayı ele geçiren koronavirüs 105 milyonu aşkın kişiye bulaşırken Türkiye de bazı kısıtlamalara gitti. Koronavirüs tedbirleri ile kapatılan ya da faaliyetleri kısıtlanan iş yerleri ve esnaf için 4 ayrı destek paketi devreye alındı. Destek paketlerinin bazılarında ise ödemeler başladı.

Hükümet esnaf için düğmeye bastı: 4 ayrı destek!
31 Ocak 2021
A+
A-

Hükümet pandemi dolayısıyla işleri bozulan ya da kısıtlama kararı ile işyerleri kapanan yüzbinlerce esnafa yönelik destek paketlerini peş peşe açıkladı. Bu paketlerdeki desteklerin tamamı hibe olarak yani karşılıksız olarak sağlanırken vergi ve kredi ertelemeleri ve mücbir sebep ilanı da esnafa nefes aldıracak.

İlk olarak devreye küçük esnafa yönelik hibe ve kira desteği alındı. Böylece basit usulde vergilendirilen küçük esnafa ayda 1000’er lira destek ve büyükşehirlerde 750, diğerlerinde 500 lira olmak üzere kira yardımı başlatıldı. Bununla ilgili ilk başvuruyu tamamlayan esnafa Ocak ayı itibariyle ilk ödemeler yapıldı. İkinci başvuru ise 31 Mart’a kadar uzatıldı.

YENİ DESTEKTEN KİMLER YARARLANACAK 

Pandemi dolayısıyla kısıtlamalardan etkilenen lokanta restoran ve kafeler… Şartları taşıyan işletme sayısı 200 bin. Bu konuyla ilgili çalışmalar sürerken yakında başvurular alınmaya başlayacak.

ŞARTLAR NE OLACAK? 

2019 cirosunun 3 milyon lira ve altında olacak. Gerçek usulde vergilendirilen işletmeler kapsama alınacak. İşletmeler Ticaret bakanlığı sitesinden sorgu yapacak. Cirosu 2020 yılında yüzde 50 ve daha fazla azalan işletmelere destek hesaplanacak.

KAÇ LİRA ÖDENECEK? 

Ciro kaybının yüzde 3’ü oranında destek yapılacak. Miktar 2 bin lira ile 40 bin lira arasında değişecek. Hesap ne olursa olsun en az ödeme 2 bin lira olacak.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.