Dolar 36,4339
Euro 38,1549
Altın 3.441,38
BİST 9.602,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 5°C
Açık
İstanbul
5°C
Açık
Pts 7°C
Sal 10°C
Çar 13°C
Per 12°C

İcra memurunu tabancayla vuran avukat: Evet, ben bir suç işledim

İzmit ilçesinde husumet yaşadığı icra memuru Bünyamin Alyakut’u tabancayla vurarak yaralayan ve tutuklu olarak yargılanan avukat Teoman Ekşioğlu (46), mahkemede şunları söyledi: “Evet, bir suç işledim. Ancak amacım öldürmek ya da öldürmeye teşebbüs etmek değildi. Kaçabilirdim, ama polise kendim teslim oldum. 17 aydır basit bir yaralama suçundan dolayı haksız yere tutukluyum.” Mahkeme, kesin raporun beklenmesine karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

İcra memurunu tabancayla vuran avukat: Evet, ben bir suç işledim
23 Mayıs 2024
A+
A-

İzmit’teki Kocaeli Adliyesi ek binasına yaklaşık 100 metre mesafedeki Ilgaz Sokak’ta 27 Aralık 2022’de gerçekleşen olayda, icra memuru Bünyamin Alyakut iş yerine yaya olarak giderken çay ocağından çıkan bir kişi tarafından silahlı saldırıya uğradı. Alyakut elinden ve kasığından vuruldu ve sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı. Saldırgan, olay yerinden kaçtı. Polis, saldırganın Avukat Teoman Ekşioğlu olduğunu tespit ederek İstanbul Kadıköy’de gözaltına aldı. Ekşioğlu, Kocaeli’ye getirilerek tutuklandı ve cezaevine gönderildi.

Tutuklu sanık Ekşioğlu hakkında hazırlanan iddianame, Kocaeli 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İlk duruşmada Ekşioğlu, “Mağdur ile Kocaeli İcra Dairesi’nde iş takibi yapardık ancak mağdur beni dosyadan azlettirdi. Müvekkilim, beni azlettirmek suretiyle mağdur etti. İcra takibine itiraz edilmesiyle, biz Kocaeli Asliye Hukuk Mahkemesi’ne itirazın iptali davası açtık. Bu dosyada mağdur, yalan tanıklık yaptı. Kendisini bu sebeple vurdum ancak öldürmek istemedim. Ayrıca yaptığı görevden dolayı kendisini vurmadım” ifadelerini kullandı.

Alyakut ise, “Azlettirdiğim iddiasıyla beni şikayet etti; takipsizlik aldım. İdari soruşturma da geçirdim. Devam eden yıllarda kendisi beni tehdit etti. Asliye Hukuk Mahkemesi’ndeki dosyada da karşı taraf tanık olarak yazdığı için tanıklık yapmak zorunda kaldım. Ondan sonraki duruşmaları bilmiyorum ancak sanık bundan dolayı bana husumet beslemiş” şeklinde ifade verdi.

Bugün Kocaeli 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada Ekşioğlu, “Ben olayı ve nedenlerini başından beri samimi olarak anlattım. Evet, ben bir suç işledim. Amacım öldürmek ya da öldürmeye teşebbüs etmek değildi. İsteseydim kaçardım; polise kendim teslim oldum. Basit bir yaralama olayından dolayı 17 aydır hiç yoktan yere tutukluyum. Samimi anlatımlarım ve kaldığım süre göz önüne alınarak bana bir şans verilmesini talep ediyorum. Serbest bırakılmamı talep ediyorum; gerekirse adli kontrol tedbirlerine başvurulabilir” dedi.

Mahkeme, kati raporun beklenmesine karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.