İmamoğlu’ndan Dışişleri Bakanlığı’na tepki! Çürümüşlük
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, belediyelerin yabancı temsilcilerle yapacağı görüşmelerin Dışişleri Bakanlığı’nın iznine bağlanmasına tepki göstererek “Bu hamlelerin merkezi idarenin toplum nezdindeki çürümüşlüğünü göstermek dışında anlamı yoktur” dedi.

Ekrem İmamoğlu, İstanbul Vizyon 2050 Strateji Belgesi’ni Florya’daki İstanbul Planlama Ajansı (İPA) Özlem Türeci- Uğur Şahin Kampüsü’nde kamuoyuna tanıttı. Önceki dönemde belediye başkanlarına tahsis edilen villalar, İmamoğlu döneminde halkın kullanımına açılarak dönüştürüldü. Florya’daki İstanbul Planlama Ajansı (İPA) Kampüsü’nün resmi açılışı, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla dün gece yapıldı. Eşi Dilek İmamoğlu ve kızı Beren İmamoğlu da etkinlikte İBB Başkanı’nı yalnız bırakmadı.
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Vizyon 2050 Strateji Belgesi’ni Florya’daki İstanbul Planlama Ajansı (İPA) Özlem Türeci-Uğur Şahin Kampüsü’nde kamuoyuna tanıttı. Önceki dönemde belediye başkanlarına tahsis edilen villaların, yeni yönetim tarafından halkın kullanımına açılarak dönüştürüldüğü İPA Özlem Türeci-Uğur Şahin Kampüsü’nün resmi açılışı da bu etkinlikle gerçekleştirildi.
Etkinliğe; CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, eski İBB Başkanları Nurettin Sözen ve Ali Müfit Gürtuna, milletvekilleri, belediye başkanları, meclis üyelerinin aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı. İmamoğlu Vizyon 2050 Strateji Belgesi’nin binlerce insanın fikri, emeği ve katkısı ile veriye dayalı analizler doğrultusunda oluştuğunu belirterek “geleceğin reçetesi” olarak nitelediği belgenin ana hatlarını anlattı.
İmamoğlu “İstanbul eşitsizliğe karşı adaletin kentidir. Çünkü İstanbul’un gelecek için bir planı var. Çünkü İstanbul’un bu plana inanan insanları var. Vizyon 2050 Belgesi, eğer bir arada olabilir ve bu ortak geleceğe sahip çıkabilirsek, İstanbul’dan Türkiye’ye ve tüm dünyaya seslenen, adil, eşit, özgür ve refah içerisinde bir yaşamın nasıl mümkün olabileceğinin manifestosudur. Bu yolculukta Cumhuriyetimizi demokrasi ve kalkınma ile 2. yüzyıla taşırken İstanbul’umuzun rolünü tanımlayan güçlü bir yol haritasıdır” dedi.
Konuşması öncesinde İPA Kampus içindeki stantları ve yapımı tamamlanan özel tasarım kütüphaneyi gezen İmamoğlu, “Vizyon 2050-Geleceğin İstanbul’u Sunumu”nu açık havada konumlandırılan 360 derecelik bir platform üzerinde yaptı. İmamoğlu, “Binlerce yıldır arşınlanan bu sokaklarda, medeniyetlerin, imparatorlukların başkenti İstanbul’da, üç yıl önce yeni bir başlangıç yapmak üzere yola çıktık” dedi.
İstanbul 2050 Vizyonu’nun, “Başka bir İstanbul hayalimiz var” diyerek çıktıkları yolda İstanbul’un ruhunu yeniden yaşatmak için hazırladıkları bir rehber olduğunu dile getiren İmamoğlu “İstanbul Vizyon 2050 Belgesi; küresel, ulusal, bölgesel ve kentsel ölçekte bugünde izleri görülen ancak geleceğin dünyasının şekillendireceği 5 temel kriz alanına bir meydan okuma programıdır: Yönetişim ve demokrasi, ekonomi ve kalkınma, ekoloji ve çevre, ulaşım ve altyapı, toplumsal refah ve adalet. Bu belge, bu ana başlıklarda yaşanabilecek krizleri öngörmekte, eşitsizliği temel bir mesele olarak ele almakta ve İstanbul’un gücü, tarihi, birikimi ve insanına güvenen bir gelecek planı ortaya koymaktadır” dedi.