Dolar 32,5145
Euro 34,5480
Altın 2.488,38
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 20°C
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 18°C

İmamoğlu’nu sert sözlerle eleştiren Sancaktepe Belediye Başkanı Döğücü’ye yanıt İBB Sözcüsü Ongun’dan geldi.

Bölge halkının heyecanla beklediği Çekmeköy – Sancaktepe – Sultanbeyli Metro Hattı, 2. TBM Kazı Başlama Töreni dün Sancaktepe’de gerçekleşti. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da katıldığı törenle ilgili Sancaktepe Belediye Başkanı Av. Şeyma Döğücü sert bir açıklama yaptı.

İmamoğlu’nu sert sözlerle eleştiren Sancaktepe Belediye Başkanı Döğücü’ye yanıt İBB Sözcüsü Ongun’dan geldi.
16 Ocak 2021
A+
A-

Açıklamasında 2019 yılında düzenlenen törene atıfta bulunan Başkan Döğücü, “Bugün Sancaktepe’de töreni yapılan Çekmeköy – Sancaktepe – Sultanbeyli metro hattının iş bitirme süresi 1024 gün yani 34 ay olarak belirlenmişti. Ortada laf çok, iş yok. Yeniden başlama töreni olarak gerçekleştirilen ilk programdan bu yana 14 ay geçti. Sözde 8 adet TBM çalıştırılacak projede 4 adet TBM 2019’dan beri bekletildi. Bir türlü sağlanamayan gerekli ilerlemeyi kamufle etmek için ‘2. başlama töreni’ adıyla yeni bir algı süreci yönetiliyor” ifadelerini kullandı.


Başkan Döğücü’nün sözlerini haberleştirmesi sonrası olay bir anda sosyal medyada gündem oldu. Başkan Döğücü’nün sözleri sonrası gözlerin çevrildiği İmamoğlu kanadından ilk açıklama ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun’dan geldi.

Ongun, Başkan Döğücü’yü etiketleyerek yaptığı paylaşımda “2017’de durdurduğunuz projenin %4’ü yapılmıştı. Başkan Ekrem İmamoğlu, bu hattı 7 Ocak 2020’de tekrar başlattı ve bugün %30’u tamamlandı. Tweetiniz, bu hat için gece gündüz çalışan emekçilerin ve projedeki finansman sorunlarını çözerek yeniden canlandıranların hakkını yemiştir” sözlerine yer verdi.

“Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü ise “Murat Bey, 1- Hattın yapım işleri başlama törenine katıldım. 7 Ocak 2020 değil, 26 Kasım 2019’du. 2-İddia ettiğiniz tamamlanma oranına iptal edilen Yenidoğan-Hastane aksı dahil mi? 3- Emekçi demişsiniz; haksızca işten attığınız İBB önünde nöbet tutan emekçileri de konuşalım mı?” şeklindeki paylaşımıyla Ongun’un kendisi hakkındaki sözlerine yanıt verdi.


İkili arasındaki tartışma burada biter diye beklerken İBB Sözcüsü Ongun’dan bir paylaşım daha geldi. “Şeyma Hanım” diye söze başlayan Ongun, Başkan Döğücü’nün paylaşımlarına ithafen şu satırlara yer verdi: “1- Durdurduğunuz hat için 2019 Ekim’de kredi bulmuş katıldığınız törenin ardından da çalışma başlamıştı. 2- Yenidoğan-Emek kılçık hattı yine eski yönetimce iptal edilerek durdurulmuştu. 3 – İki seçim arasında torpille işe alım yerine liyakatli ve şeffaf sisteme geçildi.”


Ongun’un sözleri sonrası Başkan Döğücü’den bir paylaşım daha geldi. 2019 yılındaki törene kendisinin de katıldığını belirten Döğücü, “Katıldığım törenin ardından çalışmalar başladı sanıyordum ki çalışmaya başlamak için yeni bir tören yaptınız. Yenidoğan-Hastane hattı madem durduruldu, buyurun devam edin. Sizi tutan kim? İBB önünde hakkını arayan mağdurlara ‘torpilli’ iftirası atmak sizlere çok yakıştı” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.