Dolar 39,1075
Euro 44,2065
Altın 4.128,20
BİST 9.177,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Per 24°C
Cum 24°C
Cts 20°C
Paz 23°C

İngiltere’deki kriz büyüdü, silahlı kuvvetler akaryakıt taşımaya başlayacak

İngiltere genelinde akaryakıt tedarikindeki aksamalar nedeniyle bazı benzin istasyonlarının kapatılmasının ardından ülkedeki birçok araç sürücüsü, akaryakıt almak için benzin istasyonları önünde uzun araç kuyrukları oluşturdu. Yaşanan kriz sonrası silahlı kuvvetler personeli, pazartesiden itibaren benzin istasyonlarına akaryakıt taşımaya başlayacak.

İngiltere’deki kriz büyüdü, silahlı kuvvetler akaryakıt taşımaya başlayacak
2 Ekim 2021
A+
A-

İngiliz hükümetinden yapılan açıklamaya göre, 100’ü şoför olmak üzere yaklaşık 200 asker, istasyonlar üzerindeki baskıyı hafifletmek için “geçici” destek sağlayacak. Bir hafta boyunca tankerleri ve benzin istasyonlarının depolarını nasıl dolduracaklarını öğrenen askerler, ilk teslimatları pazartesi sabahı yapacak.

300 TANKER SÜRÜCÜSÜ GÖREVE BAŞLAYACAK

Ayrıca, 300’e kadar yabancı akaryakıt tankeri sürücüsü de mart ayının sonuna kadar İngiltere’de çalışmak üzere çok kısa sürede göreve başlayacak. İngiltere’de yapılan bir araştırmada, petrol istasyonlarının en az yüzde 26’sında ne benzin ne de dizel bulunuyor.

KRİZ ÇIKMIŞTI

Kriz, önceki hafta BP ve Tesco Alliance’ın ülke çapında ağır vasıta sürücüsü sıkıntısı nedeniyle tedarikin kesintiye uğradığını açıklamasının ardından başlamıştı. Açıklama sonrası istasyonlar önünde uzun kuyruklar oluşurken, bazı istasyonlarda akaryakıt bitmişti. Sorunun çözümü için kısa süreli olarak askerlerden yararlanacağı açıklanmıştı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.