Dolar 38,1452
Euro 43,5070
Altın 4.081,69
BİST 9.373,73
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Çok Bulutlu
İstanbul
19°C
Çok Bulutlu
Cts 19°C
Paz 22°C
Pts 20°C
Sal 17°C

Isı sistemi bütçesinde kısıntıya gidildi

Almanya Ekonomi Bakanı Robert Habeck, devlet destekli ısı pompalarının kurulumu için halkı teşvik ederken, aynı zamanda bütçede 600 milyon Euro’luk bir kesintiye gidildiğini duyurdu.

Isı sistemi bütçesinde kısıntıya gidildi
19 Ağustos 2024
A+
A-

Almanya’da ‘Kalorifer Yasası’ olarak bilinen düzenlemeler çerçevesinde, binaların yalıtımını ve yenilenebilir enerjiye uygun ısı sistemlerinin kurulmasını teşvik eden devlet desteklerinde ciddi bir kısıtlama yapılacağı öne sürüldü.

Federal Ekonomi ve İklim Koruma Bakanı Robert Habeck, ülke genelindeki etkinliklerinde halka yenilenebilir ısı sistemlerine geçiş çağrısında bulunurken, Bild gazetesi, bakanlığın bütçesinde geçen yıl 3.9 milyar Euro olan devlet desteğinin gelecek yıl 3.3 milyar Euro’ya düşeceğini bildirdi.

Bu kesinti nedeniyle konutların yalıtımında ve ısı pompalarının kurulmasında önemli bir azalmanın yaşanması bekleniyor. Ayrıca, geçen yıl Almanya’da yenilenebilir enerjiye uygun 365 bin ısı pompası satılırken, bu yılın ilk yarısında bu rakamda belirgin bir düşüş gözlendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.