Dolar 42,2451
Euro 49,1259
Altın 5.559,75
BİST 10.565,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Pts 20°C
Sal 21°C
Çar 20°C
Per 20°C

İslam Memiş: “Düşüşler kalıcı değil, yukarı yönlü hareketler devam edecek”

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, kendi Youtube kanalında yaptığı değerlendirmede, “Döviz kurlarındaki, altın fiyatları ve diğer emtiadaki düşüşler kalıcı değil. Yukarı yönlü hareketler devam edecek” dedi.

İslam Memiş: “Düşüşler kalıcı değil, yukarı yönlü hareketler devam edecek”
2 Nisan 2024
A+
A-

Seçim sonrası rekor tazeleyen altın fiyatlarında yükselişin devam edip etmeyeceği yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. 2 Nisan 2024 Salı günü gram altın 2.464,40 liradan, çeyrek altın 3.827,12 liradan, yarım altın 7.654,25 liradan Cumhuriyet altını ise 15.262 liradan alıcı buluyor.

Altın fiyatları, yeni güne yükselişle başladı. Altının ons fiyatı, yeniden 2 bin 250 doların üzerinde seyrediyor. Bu durum, ons altınla birlikte gram altının da yukarı yönlü hareket ettiğini gösteriyor. İslam Memiş, gram altın için yeni bir zirve tahmininde bulundu. Döviz kurlarındaki, altın fiyatları ve diğer emtialardaki düşüşlerin kalıcı olmayacağını belirtti.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, kendi Youtube kanalında yaptığı değerlendirmede, “Ons altın 2237 dolar seviyesine kadar yükseldi. Alır mıyım, asla! Almam. Elimde dolarım var, ons mu satın alırım pariteden Euro mu alırım? Tabii ki Euro alırım.” dedi.

BEKLENTİ  3500 LİRA SEVİYELERİNDE
İslam Memiş, “Türk lirası karşısındaki enstrümanları satın alır mıyım? Kaçırmam çünkü bu fırsatlar bitmez. Düşüşler kalıcı değil. Ons altında bir balon var ve birilerinin eline bırakacaklar bu balonu. Ons tarafından uzak durmaya devam ediyorum.

Altının gram fiyatında 2414 lira seviyesine kadar bir gerileme vardı. Şu anda 2393-2424 lira seviyelerinde. Muhtemelen bu aralığa yerleşecek. Gram altın şu anda ucuz, 2024 yılıyla alakalı 3000-3500 TL seviyesiyle beklentilerimiz devam ediyor.

Ekonomik olarak sancılı süreç devam ediyor. Döviz kurlarındaki, altın fiyatları ve diğer emtiadaki düşüşler kalıcı değil. Yukarı yönlü hareketler devam edecek” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.