İstanbul’da makas faciası: 1 ölü, 3 ağır yaralı
İstanbul’da E-5 karayolunda makas atarak süren sürücü kaza yaptı. Kazanın ardından araç alev alırken, sürücü ön camdan fırladı. Korkunç kazada sürücü öldü, araçtaki 3 kişi de ağır yaralandı.

E-5 karayolu Merter yönünde seyreden Muhammet E.A. (19) idaresindeki 34 ZJ 2533 plakalı cip yol kenarındaki demir bariyerlere çarptı.
Yanmaya başlayan aracın sürücüsü çarpmanın etkisiyle yola fırladı.
İhbar üzerine olay yerine emniyet, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi.
Ekipler, araçta yolcu olarak bulunan Erdem Ö, Eren G. ve Yusuf D’yi sıkıştıkları yerden çıkardı.
Yaralılara ilk müdahaleleri sağlık ekiplerince kaza yerinde yapılırken sürücü Muhammet E.A’nin yaşamını yitirdiği belirlendi. Eren G, Erdem Ö. ve Yusuf D. ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.
Kazaya neden olan araç çekici yardımıyla olay yerinden kaldırılırken E-5 kara yolunda trafik akışı bir süre yan yoldan sağlandı.
“MAKAS ATARAK İLERLİYORDU”
Kazayı gören Arden Saral, “Okmeydanı istikametinden Bakırköy istikametine devam ederken sol şeritten siyah cip bir araç makas atarak geliyordu. Selektör atarak yol istedi benden. Sağ şerite geçtim ve aracı sadece takip ettim. İçinde 4 ya da 5 erkek arkadaş vardı. Hiçbirisinde emniyet kemeri takılı değildi. Araç süratli şekilde önümden devam etti. Arkasından sadece yavaşça onu seyrettim ve Zeytinburnu istikametine geldiğimizde araç sağ taraftaki refüje vurarak sol taraftaki şerite geçti ve araç yanarak araç sürücüsü camdan dışarıya fırladı. Durum çok kötüydü, içler acısıydı. Ben bakamadım, araç yanıyordu.” dedi.