Dolar 36,4339
Euro 38,1549
Altın 3.441,38
BİST 9.602,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 5°C
Açık
İstanbul
5°C
Açık
Pts 7°C
Sal 10°C
Çar 13°C
Per 12°C

İstanbul’da polisle pazarcılar arasında gerginlik

İstanbul Gaziosmanpaşa’da yeni yapılan pazar yerine geçmek istemeyen pazarcı esnafı, eski yerlerinde tezgah açınca gerginlik çıktı. Polis ekipleri pazarcılara gaz sıktı.

İstanbul’da polisle pazarcılar arasında gerginlik
4 Ocak 2022
A+
A-

Gaziosmanpaşa 500 Evler Salı Pazarı esnafı bu hafta itibariyle taşınması planlanan kapalı pazar yerine geçmesi geçmemek için eski pazar yerinde toplandı. Pazarcılar, eski pazar yerinde yürüyüş yaptı.

Pazarcıların tepkisi üzerine Çevik Kuvvet polisi ve Gaziosmanpaşa Belediyesi zabıtası, sabahın erken saatlerinden itibaren eski pazar yeri çevresinde geniş önlem aldı.  Pazarcıların slogan atması ve yürüyüşlerini sürdürmesi nedeniyle polisle aralarında arbede yaşandı. Polis ekipleri pazarcıları gaz sıkarak dağıtmaya çalıştı. Grup ara sokaklara dağılarak polis barikatını aşmaya çalıştı, polisle tekrar karşı karşıya geldi. Polis tekrar pazarcıları dağıtmaya çalıştı ancak pazarcılar vaz geçmeyerek eski pazar yerinde tezgah açtı. 

Mahallede oturan Cihan Güler “Ben alt mahallede oturuyorum. Hep geliyordum. Ben yeni pazar yerine gitmeyeceğim. Kapının önünde pazarım vardı benim o tarafa neden gideyim? Kalkmasını istemiyorum. Yeri uzak oranın. Biz burada nefes alıyoruz bari. Zaten korona virüsü var, bizi alt bodruma sokmaya ne hakları var?” dedi.  

Pazarcı Nurettin Deli ise, “Yeni taşınan yer, buradaki mahalleliye hitap etmiyor. Bu pazarın burada kapanması demek, buradakilerin mağduriyeti demektir. Orası bir bodrum katı. Eğer trafik gibi durumlardan bir mağduriyet varsa, bununla ilgili esnaf olarak biz de yardımcı olalım. Orada tezgah açınca satış olmuyor müşteri gelmiyor. Bayrampaşa pazarı örnek olursa o da kapalı oldu, o pazar kapandı” diye konuştu. 

İstanbul Pazarcılar Odası Başkanı Mesut Şengün DHA’ya konuyla ilgili şunları söyledi: “Yaklaşık 60 yıldır, Gaziosmanpaşa halkına hizmet eden 500 Evler Salı pazarımız maalesef bugün, keyfi bir kararla kaldırılmakla karşı karşıya. 20 bin şubesi olan marketlere halkı mahkum etmektedirler. Pazaryerleri rekabet oluşturarak vatandaşın ucuz alışveriş, taze ve kaliteli alışveriş yapmasına imkan vermektedir. Halkımız bizimle beraber. Pazarımızı geri istiyoruz. Kapalı pazaryeri diyorlar yaptıkları kapalı pazaryeri tek girişi var. Can ve mal güvenliğimiz yok. İkametgahların olduğu bölgeden uzak, sanayinin olduğu bölgede 3 okul olan yerde pazaryeri inşa ettiler.” 

Yaşanan olayların ardından, İstanbul Pazarcılar Odası Başkanı Mesut Şengün, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ile görüştü. Şengün görüşmede Hasan Tahsin Usta’dan yeni pazar yeri talep ettiğini dile getirdi. Talebin değerlendirilmeye alındığını söyledi. Pazar esnafı ise 500 Evler Salı Pazarı’nda satışlarına devam ediyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.