İstanbul’da Ramazan öncesi kırmızı et kararı
Marketlerde Ramazan ayına özel olarak kırmızı ette fiyatlar sabitlenirken; kıymanın kilosu 379 liradan, kuşbaşı eti 399 liradan tüketiciye sunulacak.

İstanbul Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendeciler Derneği üyesi marketler, Ramazan ayı sonuna kadar kırmızı et fiyatlarını sabitleme kararı aldı.
“UYGULAMA RAMAZAN AYI SONUNA KADAR DEVAM EDECEK”
İstanbul PERDER Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Güzeldere, “Et ve Süt Kurumu ile yapmış olduğumuz protokol çerçevesinde bugünden itibaren olmak üzere Ramazan ayı sonuna kadar et fiyatlarında sabitlemeye gittik. Uygulama Ramazan sonuna kadar devam edecek.” ifadelerini kullandı.
KIYMA 379 LİRADAN, KUŞBAŞI 399 LİRADAN SATIŞA SUNULACAK
Güzeldere, devam eden açıklamasında da “Hanelere ekonomik fiyatlarla et ulaştıracağız. İstanbul’un dört bir yanındaki üye yerel zincir marketlerimiz aracılığı ile Ramazan sonuna kadar kilogram fiyatı 379 liradan kıyma, 399 liradan kuşbaşı eti sunacağız.
İstanbul’da 66 üye marketimiz, 2 bin 700’e yakın şubemiz ve yaklaşık 43 bin çalışanımızla kurmuş olduğumuz yerel perakende ağı ile tüm hanelere dokunuyoruz.” dedi.
“DEĞERLİ ETLER” KAPSAMINDAKİ KATEGORİLERDE SABİTLENDİ
Güzeldere, ayrıca “değerli etler” kapsamındaki kategorilerde de fiyatların sabitlendiğini belirterek, “Tranç 459 lira, kontrfile ve biftek 649 lira, antrikot ve dana pirzola 699 lira. Tüketicilerimizle bereketli sofralarda buluşacağız. Tüm ülkemize hayırlı Ramazanlar diliyoruz.” ifadelerini kullandı.