Dolar 38,1152
Euro 43,7829
Altın 4.129,78
BİST 9.317,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Pts 21°C
Sal 17°C
Çar 16°C
Per 19°C

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Erdem’den flaş ‘Demirtaş’ açıklaması!

Terör soruşturmalarından cezaevinde bulunan Selahattin Demirtaş’ın serbest bırakılması için, İYİ Parti’den, bir çağrı daha geldi. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem, katıldığı bir televizyon programında “Demirtaş’ın Demirtaş olması ya da HDP’nin eski başkanı olması beni ilgilendirmiyor. Selahattin Demirtaş serbest bırakılmalı” dedi.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Erdem’den flaş ‘Demirtaş’ açıklaması!
23 Ocak 2021
A+
A-

“ÇÜNKÜ SÖZLEŞME BUNU SÖYLÜYOR”

Katıldığı bir programda konuşan Erdem, “Selahatttin Demirtaş’ın Selahatttin Demirtaş olması beni hiç ilgilendiriyor. İsterse HDP’nin eski bilmem nesi olsun. İster o olsun. İster bu olsun. Ben hukukçu olarak diyorum ki, AHİM bir karar verdiyse sözleşmede de bir hükmümüz varsa siz ona uyarsınız. Serbest bırakılması lazım. Çünkü sözleşme bunu söylüyor.” sözlerini sarf etti.

KANLI GECE, FETÖ DARBESİNE DESTEK VERDİ!

İYİ Parti Adalet ve Hukuk Politikaları Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem’in FETÖ’cü darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz 2016 gecesi “Gençler ben CNN’den şu anda ayrıldım. Olay çok çok ciddi, evlerinize dönün. Lütfen evdeyseniz de çıkmayın. Yorum yapan tweetler falan atmayın” şeklinde skandal bir çağrı yapmıştı.

“AİHM’İN KARARINA SAYGI DUYUMALI”

Geçtiğimiz ay Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AHİM), eski HDP eş başkanı Selahattin Demirtaş’ın ifade, özgürlük ve güvenlik, serbest seçim haklarının ihlal edildiğine hükmetti ve serbest bırakılması çağrısında bulundu.

Bunu görev bilen İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu da Demirtaş’ın serbest bırakılmasını ima ederek, “AİHM’in kararına saygı duyumalı” demişti. Bu desteğiyle kamuoyunda büyük tepki toplamıştı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.