Dolar 32,3676
Euro 34,9560
Altın 2.325,34
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

İyi partili Sarıbaş , Metropoll’ün “Beğenilen Siyasiler ”raporunu değerlendirdi

İYİ Parti Malatya İl Başkanı Süleyman Sarıbaş, Millet İttifakı’nın muhtemel cumhurbaşkanı adaylarına yönelik yapılan anketi değerlendirdi.

İyi partili Sarıbaş , Metropoll’ün “Beğenilen Siyasiler ”raporunu değerlendirdi
5 Ocak 2022
A+
A-

Metropoll Araştırma ‘Türkiye’nin Nabzı Aralık 2021’ raporundan ‘Siyasilerin Beğeni Düzeyi’yle ilgili bölümü paylaştı. Araştırmaya göre, Beğeni düzeyi en yüksek isim Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş oldu.  Yavaş’ı yüzde 51 ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yüzde 39 ile İYİ Parti Lideri Meral Akşener ve yüzde 38 ile AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan takip etti.
İYİ Parti Malatya İl Başkanı Süleyman Sarıbaş da Metropoll Araştırma’nın anketine ilişkin değerlendirmede bulundu. Başkan Sarıbaş şunları söyledi:


“MİLLETİN ARZUSUNUN NE YÖNDE OLDUĞUNUN GÖSTERGESİDİR”
“Milletimiz kötü yönetimden, ekonomik krizden illallah etmiş vaziyette ve kötü gidişattan kurtulmak için yapılacak seçimi bekliyor. Biz erken seçim çağrılarında bulunsak da koltuğunu kaybettiği aşikâr olan iktidar tarafı bundan mümkün olduğunca kaçmaya çalışıyor. Öte yandan milletimiz elbette Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adaylığı için gönlünden geçen isimleri işaret etmelerinin yanı sıra kimin aday olacağını da pek tabii merak ediyor. Araştırma şirketleri de bu yönde araştırmalar yaparak hangi ismin ne kadar şansı var bunu gözlemliyor. Son olarak Metropoll’ün “Siyasilerin Beğeni Düzeyi” raporuna yansıyan isimlerin başında Millet İttifakı’nda yer alan isimlerin yer alması, aslında milletin de kimleri artık iktidarda görmek istediğinin, arzularının ne yönde olduğunun da göstergesi oluyor.”
“MİLLET ‘BEN ARTIK YENİLİK İSTİYORUM, HUZUR İSTİYORUM’ DİYOR”
“Metropoll’e göre en beğenilen siyasilerde ilk üç sırada Millet İttifakı’nın kıymetli siyasetçileri yer alıyor. Genel Başkanımız da bu ilk üç isim arasında Mansur Bey ve Ekrem Bey’in hemen ardında yer alıyor. Öte yandan listenin geneline bakıldığında da yine Millet İttifakı’na bağlı isimlerin çoğunlukta olduğu göze çarpıyor. Bu ne demek? Bu, artık mevcut iktidar, onun ortakları, Cumhur İttifakı’na bağlı isimlerin siyaset sahnesinde artık görülmek istenmemesi ve yenilik talebi anlamına geliyor. Yönetilemeyen milletimiz artık “ben yenilik istiyorum, ben huzur istiyorum, ben geleceğe ümitle bakmak istiyorum” diyor. O yüzden de araştırmalarda, raporlarda, anketlerde Millet İttifakı’na bağlı isimler hep üst sıralarda, ilk tercihler arasında yer alıyor.”

HABER: BURCU ATBAŞ

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.