Dolar 36,4339
Euro 38,1549
Altın 3.441,38
BİST 9.602,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 5°C
Açık
İstanbul
5°C
Açık
Pts 7°C
Sal 10°C
Çar 13°C
Per 12°C

Kadın gazetecilere yönelik hak ihlalleri raporu açıklandı

nu (CFWIJ) Kasım ayı raporunu açıkladı. Ukrayna, Türkiye ve Hindistan kadın gazetecilere yönelik en çok şiddet, tehdit ve taciz vakalarının kaydedildiği ülkeler oldu.

Kadın gazetecilere yönelik hak ihlalleri raporu açıklandı
1 Aralık 2021
A+
A-

Gazetecilikte Kadın Koalisyonu (CFWIJ), kadın gazetecilere yönelik hak ihlallerini, karşı karşıya kaldıkları tehditleri ve saldırıları, maruz kaldıkları taciz vakalarını kaydettiği CFWIJ Kasım ayı basın özgürlüğü raporunu yayımladı. Rapora göre 2021 yılının Kasım ayında; 56 kadın gazeteci şiddete, tehdide veya tacize maruz kaldı.

Verilere göre kadın gazetecilere yönelik en çok vaka kaydedilen üç ülke Ukrayna, Türkiye ve Hindistan olurken dünya genelinde de 22 kadın gazetecinin işine son verildi.

Söz konusu işten çıkarmalar bu ayın en çok kaydedilen vakaları arasına girdi. Yasal yolla taciz, işten çıkarmaları takip etti. Dünya genelinde yedi kadın gazeteci Kasım ayında hakim karşısına çıktı. Altı kadın ise sahada haber takibi yaparken fiziksel şiddete maruz kaldı.

Türkiye’de en az 16 kadın gazeteci mesleki faaliyetlerine yönelik şiddet ve tacize maruz kaldı. Beş kadın gazeteci çalıştığı kurumda sendikalı olduğu için işten çıkarıldı. Dört kadın gazeteci sahada haber takibi yaparken polis engeliyle karşı karşıya kaldı. İki kadın gazeteci ise fiziksel şiddete uğradı. Üç kadın gazeteci yine yasal yollarla taciz edildi. Bir kadın gazeteci yazdığı haberden ötürü çevrimiçi karalama kampanyasına hedef gösterilirken bir diğeri sahada gözaltına alındı.

CFWIJ’nin hazırladığı raporun tamamı şu şekilde:

https://womeninjournalism.org/reports-2/press-freedom-status-for-women-journalists-november-2021

HABER: Hasan Sezgin Karabulut

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.