Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 48 bin 448’e yükseldi
6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ilde büyük yıkıma yol açan 7.7 ve 7.6’lık depremlerin bilançosu giderek ağırlaşıyor. Asrın felaketinde son durumu paylaşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 48 bin 448’e yükseldiğini ifade etti.
Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan, 6 Şubat’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı artmaya devam ediyor. Bölgedeki son durumu Malatya Afet Koordinasyon Merkezi’nde açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy aktardı.
HAYATINI KAYBEDENLERİN SAYISI ARTIYOR
Bakan Soylu, Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle 48 bin 448 kişinin hayatını kaybettiği ifade ederek, “Yabancı uyruklu sayısı ise 6 bin 660, büyük bölümü Suriyeli kardeşlerimiz. Kimliklendirilmesi devam eden vatandaşımızı sayısı ise bin 615” diye konuştu.