Dolar 38,1881
Euro 43,9906
Altın 4.189,18
BİST 9.321,64
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
21°C
Parçalı Bulutlu
Sal 18°C
Çar 17°C
Per 18°C
Cum 20°C

Kamu Taşınmazı Tahsis Müzakeresi yapıldı

Kültür ve Turizm Bakanlığınca Kamu Taşınmazı Tahsis Müzakeresi Bilkent Otel’de yapıldı. Müzakerede Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan turizm yatırımcılarıyla bir araya geldi.

Kamu Taşınmazı Tahsis Müzakeresi yapıldı
15 Eylül 2022
A+
A-

Kültür ve Turizm Bakanlığınca, Kamu Taşınmazı Tahsis Müzakeresi yapıldı. Bilkent Otel’de gerçekleştirilen müzakerede Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan salgın sonrası turizm sezonunu da değerlendirdi.
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, Bilkent Otel’de turizm yatırımcılarının katılımıyla düzenlenen müzakerede yaptığı konuşmaya müzakerelerin turizm sektörüne hayırlı olmasını dileyerek başladı. Müzakerelerde Kars’tan Antalya’ya kadar kamu arazilerinin turizm yatırımcılarına sunulacağını belirten Alpaslan, “Bu müzakere belki de Bakanlık tarihimizin en büyük müzakeresi olacak.” dedi. Türk turizmin sektörünün dünyada büyük bir hayranlıkla izlendiğini dile getiren Alpaslan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu sektörü stratejik bir sektör ilan ettiğini hatırlattı. Alpaslan, Türkiye’nin 2018-2019’da turizm gelirini 34,5 milyar dolara yükselterek rekor kırdığını, Kovid-19 salgını nedeniyle tüm sektörlerin olumsuz etkilendiğini anımsattı. Türkiye Turizmi Geliştirme Ajansının çalışmaları ve sektör temsilcilerinin destekleriyle dünyaya örnek olacak bir program izlediklerini söyleyen Alpaslan, Türk turizm sektörünün Kovid-19 nedeniyle en az küçülen ülkeler arasında yer aldığını bildirdi.
47 milyon ziyaretçi, 37 milyar dolar turizm geliri
Salgının ardından bu yıl başarılı bir turizm sezonu yaşandığını işaret eden Alpaslan, “2019’un da üzerinde bir gelire ulaşacağız. 47 milyon yabancı ziyaretçiyi ağırlayıp 37 milyar dolar civarında bir turizm geliri beklemekteyiz, yapacağımız çalışmalarla bunun da üstüne çıkmaya çalışıyoruz.” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.