Dolar 36,4554
Euro 38,2908
Altın 3.441,15
BİST 9.602,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 6°C
Çok Bulutlu
İstanbul
6°C
Çok Bulutlu
Sal 10°C
Çar 13°C
Per 12°C
Cum 12°C

Katledilen Başak Cengiz’in ailesi konuştu

İstanbul’a gittiği iş seyahati sırasında bir kişi tarafından samuray kılıçlı saldırıya uğrayıp katledilen mimar Başak Cengiz’in ailesi konuştu.

Katledilen Başak Cengiz’in ailesi konuştu
12 Kasım 2021
A+
A-

İstanbul’a gittiği iş seyahati sırasında bir kişi tarafından samuray kılıçlı saldırıya uğrayıp katledilen mimar Başak Cengiz’in ailesi konuştu.

İstanbul Ataşehir’de sokakta yürürken, 27 yaşındaki Can Göktuğ Boz’un kılıçla saldırdığı Başak Cengiz, kaldırıldığı hastanede dün hayatını kaybetmişti.

Ankara’da çalışan ve bir inşaat projesi için kısa süreliğine İstanbul’a giden mimar Başak Cengiz’i öldüren saldırgan ilk ifadesinde, kılıçlara merakı olduğunu, yıllar içinde 10’a yakın kılıç satın aldığını, birini öldürmeyi kafasına koyduğunu, erkekler direnebileceği için bir kadına yöneldiğini anlatmıştı.

Cengiz’in cansız bedeni dün kılınan cenaze namazının ardından toprağa verilirken Yenimahalle’de bulunan baba evinde taziyeleri kabul eden kederli ailesi ise yaşanılan acı dolu anları hüzünle anlattı.

“O BICAĞI SATANDA CEZALANSIN”

Katil zanlısına kılıcı satanların da cezalandırılmasını isteyen anne Beyhan Cengiz, “Onların canı idamla sonuçlansın. Annesi de hüküm alsın. Annesinin de canı yansın. Nasıl evlat yetiştirmiş. İnsanları, çocukları annesi yetiştirir. Canavar mı yetiştirdin de savunuyorsun sen. Allah senin de cezanı versin. Yavrumu biçtiler, doğradılar bir de onu mu kurtarmaya çalışıyor ya. O kurtulur mu. O bıçağı satan da cezalansın” dedi.

‘‘BUNUNLA İLGİLİ BİR ÇÖZÜM BULUNMASI LAZIM’’

Cengiz’in kimseye zararı olmadığını, hayvanları ve doğayı çok sevdiğini dile getiren ağabey Fatih Cengiz, “Başak benim kardeşim. Aramızda 11 yaş var ve elimde doğdu. Başak ile çok paylaştığımız şeyler var. Benim kızım gibiydi kardeşimden ziyade. Başak’ı anlatmaya söz yetmez. Mükemmel bir insandı gerçekten. 

Bu kadın cinayetleriyle ilgili başımıza geldi. Her zaman annem olsun ablası olsun bana olsun bununla ilgili bir çözüm bulunması lazım, caydırıcı olması lazım derdi. Çünkü bu kaçıncı. Ya sürekli bunu şey yapardı Allah kahretsin başımıza geldi yani” diye konuştu.

Haber: Nurgül Tutar

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.