Dolar 41,1402
Euro 48,0769
Altın 4.563,13
BİST 11.288,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 29°C
Az Bulutlu
İstanbul
29°C
Az Bulutlu
Paz 33°C
Pts 30°C
Sal 31°C
Çar 31°C

Kilise saldırısı İtalya basınında geniş yankı buldu!

İstanbul’un Sarıyer ilçesindeki Santa Maria Kilisesi’ne yapılan silahlı saldırı, İtalya basınında geniş bir şekilde yer buldu. Corriere Della Sera gazetesi, “İstanbul’da bir kiliseyi basan maskeli saldırganlar ateş açtı” başlığıyla olayı manşetten duyururken, TGCOM24 ise İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın “Bu korkakça saldırıyı kınıyoruz” sözlerine vurgu yaparak saldırganların DAEŞ üyeleri olabileceğine dikkat çekti.

Kilise saldırısı İtalya basınında geniş yankı buldu!
29 Ocak 2024
A+
A-

İstanbul Sarıyer’deki Santa Maria Kilisesi’nde gerçekleşen Pazar ayininde saldırıya uğrayan bir kişi hayatını kaybetti. Saldırıyı gerçekleştiren iki saldırgan ise yakalandı. Gece saatlerinde kameraların karşısına geçen İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırganlardan birinin Rus, diğerinin Tacik olduğunu açıkladı ve bu kişilerin DAEŞ üyeleri olabileceğine dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, olayın ardından kilise rahibini ve saldırı sırasında orada bulunan Polonyalı Başkonsolosu’nu arayarak taziye ve geçmiş olsun dileklerini iletti.

İtalya basınında da geniş yankı bulan saldırı, Corriere Della Sera gazetesinin “İstanbul’da bir kiliseyi basan maskeli saldırganlar ateş açtı” manşeti ile duyuruldu. Bakan Yerlikaya’nın kınama mesajları ise İtalyan basınında geniş bir şekilde yer aldı. La Repubblica, saldırganların Türk polisi tarafından yakalandığı bilgisini paylaşırken, TGCOM24’te İçişleri Bakanı’nın korkakça saldırıyı kınadığı sözlerine vurgu yapıldı ve saldırganların DAEŞ üyesi olabileceği belirtildi.

Ansa Haber Ajansı ise Papa Francesco’nun Angelus ayininde saldırıya ilişkin taziye mesajını paylaştı. İtalya Dışişleri Bakanı Antonio Tajani’nin de olayı kınayan bir mesajı olduğu haberde yer aldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.