Dolar
Euro
Altın
BİST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 30°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
30°C
Parçalı Bulutlu
Cum 30°C
Cts 30°C
Paz 30°C
Pts 31°C

Kocaeli’de belediyenin mazot ve tohum desteğine çiftçilerden yoğun ilgi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin mazot ve tohum desteğinden yararlanmak isteyen çiftçiler, başvuru merkezlerinde yoğunluk oluşturdu.

Kocaeli’de belediyenin mazot ve tohum desteğine çiftçilerden yoğun ilgi
22 Eylül 2022
A+
A-

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, tarımsal kalkınmaya destek olmak ve çiftçilerin gelir düzeyini artırmak için hayata geçirilen, Muhtarlık işleri Dairesi Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğünce yürütülen proje kapsamında, mazot için 60 milyon lira, yem bitkisi tohumu için de 26 milyon lira olmak üzere çiftçilere 86 milyon lira değerinde destek sağlanacağı belirtildi.
Açıklamada, talep süreci devam eden projeyle 14 bin çiftçiye 2 milyon litre hibe mazot ve 3 bin üreticiye yüzde 75 hibeli 1300 ton yem bitkisi tohumu desteği verileceği kaydedildi.
Mazot ve tohum desteğine yoğun ilgi gösteren çiftçilerin, başvuru merkezlerinde yoğunluk oluşturduğu aktarılan açıklamada, şöyle devam edildi: “Özellikle, başvuruların ilk gününde, tarımın yoğun olarak yapıldığı Kandıra ilçesindeki üreticiler, sabahın erken saatlerinden itibaren, Yeni Hizmet Binası Çiftçi Başvuru Merkezine akın etti. Yoğunluk nedeniyle herhangi bir sorun yaşanmaması için gerekli önlemleri alan görevliler, üreticilerin taleplerini bekletmeden almak için yoğun mesai harcıyor. Başvurular İzmit, Başiskele ve Gölcük ilçelerindeki çiftçilerden fuar içindeki Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğünden, Kartepe, Derince, Körfez, Gebze ve Dilovası’ndaki çiftçilerden bulundukları ilçelerin ziraat odalarından, Kandıra’daki üreticilerden Kandıra Belediyesi Yeni Hizmet Binası Çiftçi Başvuru Merkezinden, Karamürsel’deki çiftçiler ise Karamürsel Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünden alınıyor”
Açıklamada, başvuruların 30 Eylül Cuma günü mesai bitimine kadar devam edeceği, desteklerden yararlanmak isteyen üreticilerin, 2022 Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) belgesi ya da güncel çiftçi belgesi ve hayvan işletme tescil belgeleriyle belirlenen yerlere müracaat edebileceği anlatılarak, belgelerini 30 Haziran’a kadar ziraat odalarında güncellemiş olan çiftçilerin, mazot desteğinden yararlanabileceği ifade edildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.