Dolar 32,4781
Euro 34,9319
Altın 2.435,57
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

Konya’dan sonra da Ankara’da da görüldü

Ankara’nın Polatlı ilçesinde bir tarlada 7-8 metre çapında obruk ortaya çıktı. Neden ortaya çıktığını bilinemeyen obruk, yöre halkını korkuttu.

Konya’dan sonra da Ankara’da da görüldü
6 Eylül 2021
A+
A-

Ankara’nın Polatlı ilçesinde bir tarlada 7-8 metre çapında obruk ortaya çıktı. Neden ortaya çıktığını bilinemeyen obruk, yöre halkını korkuttu.

Ankara’nın Polatlı ilçesine bağlı Hacıosmanoğlu Mahallesi’nde bulunan buğday tarlasında, henüz sebebi belirlenemeyen bir obruk meydana geldi. Obruğun 2 gün önce oluştuğunu ve her geçen gün genişlemeye devam ettiğini söyleyen tarla sahibi Seydi Karakaya ve yöre halkı yetkililerden yardım bekliyor.

OBRUĞUN BÜYÜMEYE DEVAM ETMESİ BEKLENİYOR

Obrukta incelemelerde bulunan Polatlı İlçe Tarım Müdürlüğü yetkililerinin, obruğun büyümeye devam edebileceği ve bölgede farklı noktalarda da obruk oluşabileceği yönünde, bölge halkına uyarılarda bulunduğu öğrenildi. BÖLGE HALKI TEDİRGİN

2 gün önce oluşan obruktan dolayı bölge halkının tedirgin olduğunu söyleyen Mahalle Muhtarı Bayram Ören Hacıosmanoğlu, “Olay yerini inceledik, İlçe Tarım Müdürlüğünü arayarak bilgi verdim. Obruğun daha genişleyeceğini, başka yerlerde de olabileceğini söylediler” dedi.

Köylülerin Konya’dan sonra burada da görülmeye başlayan obrukların genişlemesinden korktuğunu söyleyen Hacıosmanoğlu, yetkililerin başka bölgelerde de bu şekilde oluşumların görüleceği konusunda uyardıklarını söyledi.

Sabah sulama yaptıktan sonra akşam dev çukurla karşılaşan tarla sahibi Seydi Sarıkaya ise, “İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri su yüzünden oluşmuş diyor. Su ile alakası yok bunun. Su çekme yapınca arazilerde böyle durumlar olduğunu söylediler. Burada kuyu çalışması da yapmadık hiç” diye konuştu.

Tarlanın altından geçen mağaranın çökmesiyle obruğun oluştuğunu iddia eden Sarıkaya, yetkililer izin verirse obruğu doldurup tarlayı sürmeye devam etmek istiyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.