Dolar 38,2571
Euro 43,7851
Altın 4.183,44
BİST 9.312,13
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
17°C
Parçalı Bulutlu
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 20°C
Cts 17°C

Kur’an yakma provokasyonunda bulunan Paludan: “Dakikada 5 mesaj geliyor, korkuyorum”

İsveç’te aşırı sağcı Rasmus Paludan, Stockholm’deki Türkiye Büyükelçiliği önünde Kur’an-ı Kerim yakmasının ardından ilk kez konuştu. Pişmanlık duymadığını dile getiren Paludan, “Çok ciddi tehditler geliyor. Sosyal medyada dakikada 20 mesaj geliyor ve bunlardan 5’i tehdit oluyor. Birileri beni öldüreceğini söylediği için korkuyorum, bana ne yapacaklarını anlatıyorlar” dedi.

Kur’an yakma provokasyonunda bulunan Paludan: “Dakikada 5 mesaj geliyor, korkuyorum”
23 Ocak 2023
A+
A-

İsveç’te aşırı sağcı politikacı Paludan, hafta sonu Stockholm’deki Türkiye Büyükelçiliği önünde skandal bir olay gerçekleştirerek Kuran-ı Kerim yaktı. Provokasyon sonrası ilk kez konuşan Paludan pişman olmadığını söyledi.
“BEN BUNU YAPTIM ÇÜNKÜ SİYASİ SEBEPLERİM VARDI”
Paludan, “Kutsal kitabı yakma eylemini gerçekleştirdikten sonra ‘tamam bu oldu’ dedim. Fakat düşündüğüm gibi çıkmadı” ifadelerini kullanırken, kendisine yöneltilen “pişman mısınız” sorusuna ise, “Hayır, ben bunu yaptım çünkü siyasi sebeplerim vardı. Bu kadar çok insanın beni öldürmek istediğini görünce üzüldüm” açıklamalarında bulundu.
“DAKİKADA 5 TEHDİT MESAJI GELİYOR”
Daha önce de benzer çirkin saldırılarda bulunan Paludan, “Eskiye kıyasla şu an daha çok tehdit geliyor” dedi. 2019’dan beri bir koruması olduğunu söyleyen Paludan, “Şu an yaşadıklarım öncekilere hiç benzemiyor. Çok daha ciddi tehditler geliyor. Sosyal medyada dakikada 20 mesaj geliyor ve bunlardan 5’i tehdit oluyor” ifadelerini kullandı.
“BİRİLERİ BENİ ÖLDÜRECEĞİNİ SÖYLÜYOR
Gazetecinin kendisine yönelttiği, “Korkuyor musunuz?” sorusuna ise Paludan, “Evet, birileri beni öldüreceğini söylediği için korkuyorum. Bana ne yapacaklarını anlatıyorlar” diye konuştu. Aşırı sağcı saldırgan ayrıca, “Bu eylem ile İsveç’in NATO üyeliği arasında bir bağlantı yok” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.