Lunaparktaki feci kazada yaşamını yitiren polis eşe son bakış! Olayla ilgili 3 kişi gözaltında
Giresun’da Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nde görevli Komiser Yardımcısı Sinem Gülşen Dilekçe’nin hayatını kaybettiği, polis eşi ile birlikte 3 kişinin yaralandığı lunaparkta raydan çıkan trenin devrildiği kazayla ilgili 3 kişi gözaltına alındı. Sinem Gülşen Dilekçe’nin cenazesi ise düzenlenen tören sonrasında toprağa verilmek üzere memleketine uğurlandı.
Dün akşam saatlerinde Hacı Hüseyin Mahallesi’ndeki lunaparkta yer alan eğlence treni, iniş sırasında bilinmeyen nedenle raydan çıktı. Yüksekten düşüp devrilen trende Giresun Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nde görevli Komiser Yardımcısı Sinem Gülşen Dilekçe, Özel Harekat Şube Müdürlüğü’nde görevli polis memuru eşi Samet Dilekçe ile Şevval (17) ve Fatma Akbaş (39) yaralandı.
KOMİSER YARDIMCISI YAŞAMINI YİTİRDİ
İhbar üzerine olay yerine sevk edilen ambulanslarla yaralılar, kentteki hastanelere kaldırıldı. Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedaviye alınan yaralılardan Komiser Yardımcısı Sinem Gülşen Dilekçe, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı. Genç komiser yardımcısının vefat haberini alan meslektaşları, hastaneye akın etti. Sinem Gülşen Dilekçe’nin eşi Samet Dilekçe, tedavisinin ardından taburcu edilirken Şevval ile Fatma Akbaş’ın ise sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.
![]()
3 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Kaza nedeniyle lunaparkta eğlence faaliyeti durdurulurken, savcılık da soruşturma başlattı. Lunaparkta yapılan inceleme sonrası aralarında eğlence treni sorumlularının da yer aldığı 3 çalışan gözaltına alındı. Şüpheliler sorguları için İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.
TÖRENLE UĞURLANDI
Hayatını kaybeden 3 yıllık komiser yardımcısı Sinem Gülşen Dilekçe için Giresun Valiliği önünde tören düzenlendi. Törene, Giresun Valisi Enver Ünlü, AK Parti Giresun Milletvekili Kadir Aydın, İl Emniyet Müdürü Recep Güzelyazıcı, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can, Dilekçe’nin eşi Samet Dilekçe, silah arkadaşları, askeri erkan, yakınları ile çok sayıda kişi katıldı. Törende Sinem Gülşen Dilekçe’nin ailesi ve yakınları gözyaşları içinde taziyeleri kabul etti.
![]()