“Mart kapıdan baktırır, kazma kürek yaktırır” Sıcaklık 10 derece birden düşecek!
Meteoroloji tarafından yayımlanan hava durumu raporuna göre, önümüzdeki hafta başından itibaren hava sıcaklığı 10 derece birden düşecek ve yurt geneli yağışlı havanın etkisi altında olacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava durumu tahmin raporlarını paylaştı. Ayın son haftasında yağışlı havanın yurt genelinde etkili olması bekleniyor. Sıcaklıkların da hissedilir derecede azalması tahmin ediliyor.
DOĞU KARADENİZ’DE KARLA KARIŞIK YAĞMUR
Yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Afyonkarahisar, Kütahya, Sivas çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunun yükseklerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.
TOZ TAŞINIMI UYARISI YAPILDI
Yağışların Güneydoğu Anadolu’nun doğusu, Tunceli, Bingöl ve Şanlıurfa çevrelerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor. Güneydoğu Anadolu’da toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi riski bulunuyor.
SICAKLIK EKSİLERE DÜŞECEK
Çarşamba gününden itibaren sıcaklığın eksilere düşmesi beklenen iç bölgelerde karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor. Doğu Anadolu’nun kuzeyinde de yağışların aralıklarla kar şeklinde olması bekleniyor.
BAŞKENTTE ÇARŞAMBA GÜNÜ KAR YAĞIŞI ETKİLİ OLACAK
Üç büyük kentte de hava sıcaklıklarının önümüzdeki hafta hissedilir derecede azalması bekleniyor. İstanbul ve İzmir’de yağışların yağmur şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Başkent Ankara’da ise hava sıcaklığının eksi 4’e kadar düşmesi bekleniyor. Kentte çarşamba günü kar yağışı etkili olacak.