Menü denetiminde Antalya ilk sırada
Yıl başından itibaren Antalya’da en fazla menü denetiminin yapıldığı belirtiliyor. Bu süreçte 3,800 işletme denetlendi. Masalarda ve işletmenin girişinde fiyatların yazılı olduğu menülerin bulunmaması durumunda işletmelere, her bir ürün için 2,172 lira para cezası uygulanıyor.

Ticaret Bakanlığı ekipleri, kafe, restoran ve benzeri işletmelerde menü denetimlerini sürdürüyor. Ürün hizmeti ve ücretinin yazılı olduğu menülerin masalarda bulundurulmasının zorunlu olmasıyla birlikte, 81 ilde denetimler sıklaştırıldı. Ticaret Bakanı Ömer Bolat, yıl başından bu yana en yoğun denetimlerin Antalya, İstanbul ve Kocaeli’de gerçekleştiğini belirtti. Türkiye genelinde menü uygulamasına uymayan 6 binden fazla işletmeye 16 milyon liradan fazla para cezası kesildi.
Antalya’da da Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri denetimlerine devam ediyor. Yıl başından bu yana 3 bin 800 işletme denetlendi. Uygulamaya uymayan işletmelere, masalarda ve girişlerde fiyatların yazılı olduğu menülerin bulunmaması durumunda para cezası uygulandı. Denetimler sırasında müşterilerden servis bedelinin alınıp alınmadığı da incelendi. Menülerde servis bedeline ilişkin ibarelerin olup olmadığı kontrol edildikten sonra müşterilere kesilen hesap adisyonları da incelendi ve karşılaştırma yapıldı.
Antalya İl Ticaret Müdürü Halil Özşahan, denetimlerin sıklaşacağını belirtti. Her masanın kontrol edildiğini ve fiyatların yazılı olduğu listelerin zorunlu olduğunu vurguladı. Özşahan, menü listesi bulunmayan işletmelere her ürün için 2 bin 172 lira para cezası uygulandığını ifade etti. Özşahan, Antalya’da yıl başından bu yana 3 bin 800 işletmenin denetlendiğini ve bazı işletmelere birden fazla kez kontrol yapıldığını sözlerine ekledi.