Dolar 32,6286
Euro 34,7879
Altın 2.511,81
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

Mesjopala “Gel” eserini sevenleriyle buluşturuyor

Geçtiğimiz aylarda “Ölüyorum” ve “Unuttum Seni” adlı eserleriyle müzik piyasasına giriş yapan iş adamı Mustafa Palabıyık nam-ı diğer mesjopala, yeni eserinin hazırlıklarını sürdürüyor. “Gel” ismi ile tüm dijital platformlarda yer alacak olan parçanın aranjörlüğünü Ekrem Düzgünoğlu üstlendi. Türküye, özgün müziğe ve bir enstrüman olarak bağlamaya aşık olduğunu ifade eden mesjopala, BPM Müzik şirketine ortak olduktan sonra hem kendi eserleri hem de yetenekli genç sanatçılar için çalışmalar yaptığını belirtti.

Mesjopala “Gel” eserini sevenleriyle buluşturuyor
13 Ağustos 2021
A+
A-

Şarkıcı ilk olarak “Unuttum Seni” adlı parçayı seslendirdi. İkinci olarak ise, sözü kendisine ait olan ve “duygularımın, yaşanmışlığın, duygusallığımın yansıması” olarak ifade ettiği “Ölüyorum” adlı parçasını sevenleriyle buluşturdu. mesjopala, bu parçanın Avrupa ve Türkiye’de beklenenin üzerinde ilgi görmesi üzerine zaman kaybetmeden üçüncü şarkı için kolları sıvadığını belirtti.

Müzik Listelerinde üst sıralarda yer aldı

mesjopala, ikinci eseri olan “Ölüyorum” adlı eseri hem Avrupa’da yaşayanlar hem de Türkiye’de kendisini takip edenler tarafından beğenildi. Şarkı Star TV ve diğer müzik kanallarında 4. sıraya kadar yükseldi. Bu durumun 3. şarkının yapılması için daha fazla heyecan verdiğini belirten mesjopala, “Gel adlı eserimin çok daha harika olduğunu ve daha fazla beğeni alacağını umuyorum” dedi. mesjopala yaptığı açıklamada müziğe başlamasıyla ilgili olarak, “Çocukluğumdan beri kendi kendime sözler yazar, şarkılar söylerim. Bu hayalimi gerçekleştirmek için dostum Mehmet Yılmaz ve Ekrem Düzgünoğlu’nun birlikte olduğu BPM Müzik’e ortak oldum ve şirketi birlikte büyütmeye karar verdik. Tek başıma olduğumda sürekli mırıldanan şarkı söyleyen bir insandım ve kendim içinde şarkılar oluşturmaya karar verdim” ifadelerini kullandı.

“Şarkılarım kişiliğimin yansıması”

mesjopala mizacı ve yapısıyla ilgili olarak ise, “Yapı ve mizaç olarak ciddi bir duruşum var, bu belki de iş adamı kimliğimden dolayıdır. Ancak yakın çevrem ve dostlarım beni çok iyi tanır ve her zaman çok iyi kalpli olduğumu söyler. Şarkılara ve sözlere; yapımın, mizacımın ve düşünce yapımın her özelliğimin etkisi olduğunu düşünüyorum. Şarkılarım bir anlamda kişiliğimin yansıması niteliğinde diyebiliriz. Tüm şarkılarımın ve yaşantımın, iş kimliğimin bir yansıması olarak bir kitap yazmak isteseydim, sanırım ismini de ‘Hayallerim, Prensiplerim, İdeallerim’ koyardım” dedi.

‘Gel’ Şarkısı Nasıl Ortaya Çıktı

Şarkıcı kimliğinin yanı sıra iş adamı profili nedeniyle çeşitli ülkeleri sık sık gezen, gezdiği yerleri sosyal medya hesabından paylaşan mesjopala yeni çıkacak olan şarkısı için ise “İçimden geldiği gibi, üzerinde ciddi anlamda çalıştığımız, sözleri dostum Mehmet Yılmaz’a ait olan bir şarkı” şeklinde anlattı. Şarkılarını özellikle sessiz, sakin ve tek başına olduğu ortamlarda içinden geldiği gibi ortaya çıkardığını belirten mesjopala, Almanya’da yaşanan gurbet hissinin de her zaman etkili olduğunu aktardı.

Almanya’da Şarkıcı ve İş Adamı Olmak

Bugün Avrupa’da 7 milyona yakın, Almanya’da ise 3 milyona yakın Türk yaşıyor. Bulunduğu bölgelerde zaman içerisinde önemli mevkilere gelen Türklerin kalabalık bir nüfusa da sahip olduğunu anlatan ve Almanya bu konuda önemli merkezlerden diyen mesjopala açıklamasında, “Aslında Almanya’ya artık alıştık ve Türkler çok fazla olduğu için kendimizi yabancı hissetmiyoruz. Zaten sahibi olduğum şirkette de çalışanların tamamı Türk. Türkiye ile Almanya arasında köprü konumundayız. Züccaciye ve içecek sektöründeyiz. Türkiye’de, Çin’de ve dünyanın farklı bölgelerinde üretilen ürünlerin Almanya’da satışını gerçekleştiriyoruz. Aynı zamanda Türkiye’nin en büyük markalarından birisi olan Arzum markasının da Avrupa distribütörüyüz. Burada Türk olarak yer almak gurur verici, ülkemizi ciddi anlamda temsil ediyoruz. Türkiye’den getirdiğimiz ürünleri burada satarak kendi vatanımıza da katkı yapıyoruz” dedi.

“Seyahatlerin Müziğe Etkisi Olduğunu Düşünüyorum”

Avustralya, Amerika, Çin, Dubai, Afrika ve dünyanın tüm ülkelerini iş sebebiyle sürekli ziyaret ettiğini söyleyen mesjopala, memleketi olan Gaziantep’e de sürekli gidip geliyor. Gezdiği sayısız yerin ve Türkiye’nin eşsiz güzelliklerinin de şarkı ve bestelerinde etkili bir unsur olduğunu ifade etti.

Müzik Piyasası Korona Döneminde Zor Bir Süreç Yaşadı

Covid-19 salgını sebebiyle konserlerin iptal olması ve mekanların kısıtlanması sebebiyle pek çok şarkıcı ve binlerce canlı müzik sanatçısı zor günler yaşadı. Hem Türkiye’de hem Almanya’da yaşayan Türkler adına söz konusu olan durum için mesjopala’nın ortak olduğu BPM Müzik ise bir karar alarak Almanya’da 2. şubesini açmaya karar verdi. Bu kararla Almanya’da rap müziğe ilgi duyan ve yetenekleriyle ön plana çıkan tüm gençlere destek olmak istediklerini belirten mesjopala, şube kuruluş işlemlerinin sürdüğünü ifade etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.