Narin Güran cinayeti duruşmasında ifadeler ortaya çıktı
Diyarbakır merkez Bağlar ilçesinin Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos’ta kaybolan ve 8 Eylül’de Eğertutmaz Deresi’nde cansız bedenine ulaşılan Narin Güran’ın (8) öldürülmesine ilişkin davanın ilk duruşması başladı.
![Narin Güran cinayeti duruşmasında ifadeler ortaya çıktı](https://sp-ao.shortpixel.ai/client/to_webp,q_lossless,ret_img,w_700,h_420/https://bolgehaberajansi.com.tr/wp-content/uploads/2024/11/1-2024-11-07T162446.944-jpg.webp)
Diyarbakır’da kaybolduktan 19 gün sonra dere yatağında çuvalda cansız bedeni bulunan Narin Güran cinayetine ilişkin haklarında ‘İştirak halinde çocuğa karşı kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açılan tutuklu sanıklar annesi Yüksel, ağabeyi Enes ve amcası Salim Güran ile Nevzat Bahtiyar’ın yargılandığı davada ilk duruşma başladı.
Duruşmayı Türkiye Barolar Birliği başta olmak üzere 50’ye yakın baro başkanı takip etti. Aynı zamanda milletvekilleri de salona alındı.
“SALİM BANA ‘YÜKSEL İLE BİRLİKTE OLDUĞUMU GÖRDÜĞÜ İÇİN ÖLDÜRDÜM’ DEDİ”
Sanık Nevzat Bahtiyar, ifadesinde, “Salim’i suyumuz kesildiği için aradım. En son verdiğim beyan doğrudur. O beyanı tekrar ediyorum. Arif Güran’in evinden Salim Güran bana seslendi. Ben de yanına gittim. Salim Güran ahırın oradaydı. Orada buluştuk. Başka kimse yoktu” dedi.
Hakimin, “Savcılıkta neden yanlış beyanda bulundun?” sorusuna ise Bahtiyar, “Savcılıkta biraz korktum. Silahla ailemle tehdit edildiğim için ifademi doğru vermedim. Şu an hür irademle konuşuyorum” dedi.
Bahtiyar, “Nevzat suçu kabul et diye sana bir teklif geldi mi?” sorusunu ise, “Hayır bana böyle bir teklifte kimse bulunmadı” diye yanıtladı.
Nevzat Bahtiyar, ifadesine şöyle devam etti:
“Yüksel ve Enes’i görmedim. Salim beni eve götürdü. Evin içinde Narin’in cansız bedeni yatıyordu. Herhangi bir ses tartışma kavga duymadım. Salim ve Arif’in evinde kimseyi görmedim. Narin yerde hareketsiz yerde yatıyordu. Salim bana, “Yüksel ile birlikte olduğumu gördüğü için öldürdüm” dedi. Bana bunu götürüp kaybedeceksin. Götür bir yere at. Salim bana parça parça halinde suya at dedi.
İlk gördüğümde tüm vücudum tutuldu. Ama Salim silahla tehdit ettiği için kabul ettim. Oğlun Muhammed’in kafasına sıkarım sonra sana sıkarım dedi. Battaniyeyi Salim gitti getirdi. Nereden getirdi bilmiyorum. Evden dışarı çıktı getirdi. Narin cansız halde yatıyordu. Evde kimseyi görmedim. Narin’i battaniye içine koyup arabaya götürdüm. Hiç kimse görmedi. Narin’i arabaya koyduğum anda kafamı kaldırdım. Yüksel’i o zaman gördüm ağlıyordu.
Ben sadece taş koydum, çalıları ben koymadım. Su yüksek değildi. Elbiselerimi ve ayakkabımı çıkarmadım. 40-50 cm yüksekliğinde su vardı. Orayı uygun gördüğüm için oraya bıraktım. Daha önce de o derenin aşağısına balık tutmaya gitmiştim.”
Narin’i ahıra götürüp ben çuvala koydum. Siyah tişört vardı. Çantasını hatırlamıyorum. Terlikleri de salimin söylemesi üzerine çuvala koydum. Cesedi arabaya koydum. Salim geldi battaniyeyi benden aldı.
Çuvalı arka koltuğa paspas kısmına koydum.
Bu sırada Salim yanıma geldi. Bana gole götür parça parça et kimse görmesin. Ben bunu yapmadım. Vicdanım el vermedi. Çuvalı bıraktım sadece. Üzerine bir taş koydum sadece. Bıraktığım yeri Salim’e söylemedim. Görüşmemiz olmadı. Ama benim evin oradan o nokta görünüyor. Oradan bakıp görmüş olabilir. Bu olaydan sonra çok konuşmadık. Sadece bir kere konuştuk.