Dolar 38,1881
Euro 43,9906
Altın 4.189,18
BİST 9.321,64
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
21°C
Parçalı Bulutlu
Sal 18°C
Çar 17°C
Per 18°C
Cum 20°C

Newyork’taki Türkevi’ne saldıran zanlı yakalandı!

New York’taki Türkevi’ne düzenlenen saldırının zanlısı ABD polisinin operasyonu sonucu yakalandı.

Newyork’taki Türkevi’ne saldıran zanlı yakalandı!
27 Mayıs 2023
A+
A-

New York’taki Türkevi’ne levyeyle saldıran zanlının, New York Polis Teşkilatı tarafından ele geçirildiği duyuruldu.
New York’ta Türkiye’nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciliği ile New York Başkonsolosluğu’nun bulunduğu Türkevi’ne 22 Mayıs’ta yerel saatle 03.14’te saldıran Recep Akbıyık’a ilişkin soruşturmanın devam ettiği belirtildi.
ABD YETKİLİLERİNE ÇAĞRI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, saldırıya ilişkin “Türkevi orada size bir emanettir. Türkevi’nin camlarını levye ile kıran bu teröristi bulmanız gerekiyor” ifadelerini kullanmıştı.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da ABD’den, New York’taki Türkevi’ne yönelik saldırının faillerini süratle tespit etmesini ve ev sahibi ülke olarak Türkiye’nin diplomatik temsilciliklerine gerekli korumayı sağlamasını beklediklerini bildirmişti.
NE OLMUŞTU?
Türkiye’nin New York Başkonsolosu Reyhan Özgür, olayın yerel saatle 03.14’te gerçekleştiğini, kimliği bilinmeyen bir kişinin Türkevi’nin 46. Sokak’ta bulunan cephesine yaklaşarak elinde bulunan demir levyeyle konsolosluk giriş kapılarına ve camlarına zarar verdiğini kaydetmişti.
Saldırı sonucu konsolosluk kapısının 2 camı ve 10 cephe camı olmak üzere toplam 12 camın hasar gördüğünü belirten Özgür, “Olay anında New York Polis Teşkilatına anında haber verilmiş ve polis ekibinin, olay mahalline gelmesi sağlanmıştır. Kimliği belirsiz fail, saldırıda kullandığı demir levyeyi arkasında bırakarak uzaklaşmıştır. Failin belirlenerek yakalanmasının beklendiğini yerel makamlara aktardık” bilgisini vermişti.
Özgür, “Türkevi binası, yeni hizmete girdikten sonra binanın güvenliğine yönelik tehditler konusunda New York Polis Teşkilatından sürekli bir güvenlik kulübesi tahsis edilmesi talebinde bulunmuştuk. Talebimize bugüne kadar olumlu yanıt verilmemişti. Bugün gerçekleşen olay, söz konusu güvenlik endişelerimizin ne kadar haklı ve geçerli olduğunu ortaya koymuştur” ifadesini kullanmıştı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.