Dolar 38,1008
Euro 43,4851
Altın 4.076,20
BİST 9.317,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Pts 21°C
Sal 18°C
Çar 15°C
Per 19°C

O ülkede savaş olabilir!

Rusya tehlikesine dikkat çekeN İsveç Sivil Savunma Bakanı Carl Oskar Bohlin, İsveç’te savaş olabileceği uyarısında bulundu.

O ülkede savaş olabilir!
8 Ocak 2024
A+
A-

Bohlin, Dalarna bölgesinde bulunan Salen askeri üssünde düzenlenen Ulusal Halk ve Savunma Konferansı’nda yaptığı konuşmada, Rısya’nın ciddiye alınması gerektiğini belirterek “İsveç’te de savaş olabilir, halkımızın savaşa hazır olması gerekir.” dedi.
İsveç’in 210 yıldır savaşa girmediğine işaret eden Bohlin, şu ifadeleri kullandı:
“Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı sonucunda zaten Avrupa’da kötü olan güvenlik durumu geçtiğimiz yıl daha da kötüleşti. Rusya’nın hızla yeniden silahlanmasının çok ciddiye alınması gerekiyor. Yaklaşık 210 yıldır barış, İsveç halkı için hoş bir yoldaştı. Ancak bu durum günümüzde değişti ve güvenlik durumu kötüleşti. Ben de sorumluluk sahibi bir bakan olarak İsveç halkına bu gerçeği açıklamak durumundayım.”

İsveç hükümetinin, ülkenin savaşa girebileceğine dair zihinsel farkındalık oluşturarak savunma kabiliyetini artırmaya çalıştığını ifade eden Bohlin, Ukrayna’nın Rusya’ya karşı direncini de örnek aldıklarını söyledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.