Dolar 36,4339
Euro 38,1549
Altın 3.441,38
BİST 9.602,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 5°C
Açık
İstanbul
5°C
Açık
Pts 7°C
Sal 10°C
Çar 13°C
Per 12°C

Okullar açılırken nelere dikkat etmeliyiz?

Tatil, eğlence ve turizm derken zaman hızla aktı, geçti. Covid 19 virüsü, deniz ve güneşin arkasına saklandı, ama aramızdan hiç ayrılmadı. Tatiller, özlenen normaller gibi yaşandı. Tatil dönüşü vakalarda artış başlarken okulların açılma vakti de geldi çattı. Yine kaygılarımız ve sorularımız ile baş başa kaldık. Acaba okullar bu sene açılacak mı?

Okullar açılırken nelere dikkat etmeliyiz?
25 Ağustos 2021
A+
A-

Ünaldı Eğitim ve Danışmanlık kurucusu Gülşah Ünaldı, “Peki hem veliler ve öğrenciler, hem de okul yönetimleri bu sürece hazır mı?” konusunda önemli noktalara dikkat çekiyor.

1,5 yılı aşkın zamandır online eğitim gören çocukların bir de yaz tatili sonrası okullara uyum sağlayabilmelerinin zaman alacağını, velilerin okul öncesinden başlayarak eğitim kurumlarının yeni döneme hazırlıklı olup olmadıklarını analiz etmeleri gerektiğine değiniyor.

Gülşah Ünaldı:

“Bunun için aklımıza gelen sorulara bir bakalım:

-Okulların öğrencileri için özel bir oryantasyon eğitim programı hazırladı mı? Biz İSG uzmanları, işe yeni başlayan çalışanları bile oryantasyon eğitim programı uygulamadan işe başlatmaz iken, değerli çocuklarımızı bu kadar uzun süre aradan sonra direkt dersliklere mi alacağız?

-Psikolojik riskleri yönetmek için bir programları var mı?

-Yaşanacak fiziksel, biyolojik ve psikolojik risklere karşı okulların acil durum senaryoları var mı? Bu senaryoları uygulayacak eğitimli kadroları var mı?

-Okullarımızın alt yapıları, teknoloji yeterliliği, ortamların termal konforları, hijyen ve dezenfeksiyon için gerekli ekipman ve personelleri var mı?

-Turizm için güvenli konaklama sertifikalarını sorguladık. Peki ya çocuklarımızı taşıyan servisler için de güvenli taşıma sertifikasını ve gerekliliğini sorgulamayacak mıyız?

Velilere düşen, okul zili çalmadan önce çocukların güvenli bir okul ortamına gönderildiklerinden emin olmalarıdır. Bunun için yapılacak aksiyon, okul yöneticilerinden bu konularda brief vermelerini, aldıkları ve alacakları tedbirleri velilere aktarmalarını istemektir.

2021-2022 yılı eğitim ve öğretim yılında okulların yüz yüze başlaması ve sürmesi temennisi içindeyiz. Yukarıdaki sorularımız çerçevesinde hazır olmayan bir okula riskleri bile bile çocuklarımızı göndermeyelim ve içimizdeki kaygılarla her gün okuldan dönüşlerini beklemeyelim. Okullar açılmadan dersimize çalışıp, alınan önlemleri ve alınan aksiyonları sorgulayıp, yeni döneme hazır ve gönül rahatlığı ile girelim” açıklamasında bulundu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.