Dolar 36,4339
Euro 38,1549
Altın 3.441,38
BİST 9.602,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 5°C
Açık
İstanbul
5°C
Açık
Pts 7°C
Sal 10°C
Çar 13°C
Per 12°C

Osman Müftüoğlu pandemide son durumu değerlendirdi!

Yazar Prof. Dr. Osman Müftüoğlu bugünkü köşe yazısında pandemideki son durumu değerlendirdi. Yazısında, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in bir sözüne atıfta bulunan Müftüoğlu, “ Durumumuz tek kelimeyle “İyi”, iki kelimeyle ifade edilecek olursa “İyi değil”dir” ifadelerini kullandı.

Osman Müftüoğlu pandemide son durumu değerlendirdi!
4 Kasım 2021
A+
A-

Hürriyet Köşe yazarı Prof. Dr. Osman Müftüoğlu bugünkü yazısında pandemideki son durumu değerlendirdi. 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in yıllar önce bir toplantı çıkışında kendisine “Ekonomiyi tek kelimeyle özetler misiniz?” diye soran gazete muhabirine “İyi” yanıtını verir. Muhabir soruyu bu defa “Peki, durumu iki kelimeyle özetler misiniz?” şeklinde değiştirince de gülümseyerek “İyi değil” der” şeklindeki diyaloga atıfta bulunan Müftüoğlu, “Bana sorarsanız bizde de diğer ülkelerde de şimdi pandemide tam da böyle bir durumla karşı karşıyayız. Durumumuz tek kelimeyle “İyi”, iki kelimeyle ifade edilecek olursa “İyi değil”dir” ifadelerine yer verdi.

Osman Müftüoğlu’nun yazısında yer alan diğer ifadeler şöyle:

VARAN 1


NEDEN ‘İYİ’YİZ

‘İyi’yiz çünkü: Aşıları bulduk.

‘İyi’yiz çünkü: Koronanın huyunu, suyunu öğrendik.

‘İyi’yiz çünkü: Başlangıçtaki kapanma dönemlerini aşıp adeta yeniden dünyaya geldik. Bunlar “iyiler”imiz.

VARAN 2


NEDEN ‘İYİ DEĞİLİZ’

‘İyi değiliz’ çünkü: Aşılama sürecinde hâlâ istenen başarıyı yakalayamadık.

‘İyi değiliz’ çünkü: Pandemi yorgunu ve bıkkını haline gelip “maske-mesafe-hijyen” üçlüsünden neredeyse vazgeçtik.

‘İyi değiliz’ çünkü: Filyasyon meselesini, temaslı sorununu ve daha pek çok önemli ayrıntıyı adeta unuttuk. Bunlar da “iyi değil”lerimiz.

KESİP SAKLAYIN


TEHLİKELİ BİR VİRAJDAYIZ

YANITLAMAMIZ gereken esas soru şimdi şudur: Her gün 30 bin civarındaki vakaya ve genelde her gün 200’ü geçen insan kaybına “iyi” mi diyeceğiz, yoksa “iyi değil” mi?

Haber: İzel Çelik

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.