Dolar 36,4339
Euro 38,1549
Altın 3.441,38
BİST 9.602,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 5°C
Açık
İstanbul
5°C
Açık
Pts 7°C
Sal 10°C
Çar 13°C
Per 12°C

Sağlık Bakanı Koca: “Reçete ve rapor almak için hastaneye gitmeye gerek kalmayacak”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlık sistemine ilişkin yeni düzenlemeleri duyurdu. Koca, reçete ve rapor için artık hastanelere gidilmeye gerek kalmayacağını açıkladı.

Sağlık Bakanı Koca: “Reçete ve rapor almak için hastaneye gitmeye gerek kalmayacak”
1 Eylül 2023
A+
A-

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hastaneye başvuruların bir bölümünün rapor yazdırmak amacıyla olduğunu belirtti. Bakan Koca, rapor gibi ihtiyaçların hastaneye gidilmeden halledilmesini sağlayacak uygulamayı anlattı.

Bakan Koca yaptığı açıklamada, “Hastaların yüzde 22’si reçete yazdırmak için hastanelere gidiyor. Onların bu taleplerini uzaktan sağlık hizmeti ile çözmeyi düşünüyoruz. Bu şekilde reçete, rapor vs. ihtiyaçların hastaneye gelmeden halledilmesi sağlanacak” ifadelerine yer verdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıklamasının tamamı şu şekilde:

Hastaların yüzde 22’si reçete yazdırmak için hastanelere gidiyor. Onların bu taleplerini uzaktan sağlık hizmeti ile çözmeyi düşünüyoruz. Bu şekilde reçete, rapor vs. ihtiyaçların hastaneye gelmeden halledilmesi sağlanacak. Hedefimiz 65 yaş üstü olmak üzere, 80 yaş üstünden başlayacak şekilde 250/300 kişiye bir doktor düşecek şekilde düşünülen bir yöntem bu. Amaç hastaneye daha az gelerek sağlık hizmetini sunmak olacak. Dolayısıyla eş zamanlı olarak hastanelerin hasta yükünün azalmasına da katkı sağlayacak.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.