Dolar 36,4554
Euro 38,2908
Altın 3.441,15
BİST 9.602,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 6°C
Çok Bulutlu
İstanbul
6°C
Çok Bulutlu
Sal 10°C
Çar 13°C
Per 12°C
Cum 12°C

Sinovac aşısının sonuçları belli oldu!

Hacettepe Üniversitesi’nin araştırmaları sonucu Sinovac aşısının Türkiye’deki Faz-3 sonuçlarını açıkladı.

Sinovac aşısının sonuçları belli oldu!
3 Mart 2021
A+
A-

Hacettepe Üniversitesi’nin araştırmaları sonucu Sinovac aşısının Türkiye’deki Faz-3 sonuçlarını açıkladı. Buna göre, aşının etkinlik oranı yüzde 83.5, hastanede yatışı engelleme oranı ise yüzde 100 olarak tespit edildi.


Türkiye’de eki ayında başlayan Faz-3 çalışmaları Biontech Sinovac aşısının etkinliği ile ilgili rapor kamuoyuyla duyuruldu.
Türkiye’de 2 milyondan fazla uygulanan aşı, Hacettepe Üniversitesi’nden yapılan açıklamaya göre; aşının etkililiği yüzde 83,5; hastanede yatışı engelleme oranı ise yüzde 100. Her iki kolda da ölüm yaşanmadığı duyuruldu.


ÇİN’DE ONAY ALAN İKİNCİ AŞI


Çin Ulusal Tıbbi Ürünler İdaresi, Sinovac aşısının yaygın kullanım onayı aldığını duyurdu. Sinovac, Sinopharm’ın geliştirdiği aşının ardından ülkede onay alan ikinci koronavirüs aşısı olmuştu.
Türkiye’nin 50 milyon doz sipariş verdiği aşı, üretim tekniği olan inaktif virüs yöntemi ile üretildi. Eski bir yöntem olan inaktif virüs tekniğinde, enfekte etme özelliğini yitirmiş virüsün enjekte edilmesi suretiyle, vücudun hastalığa bağışıklık kazanması hedefleniyor. Bu teknik şu anda dünyada yaygın olarak kullanılan su çiçeği gibi bir çok aşının üretiminde kullanılıyor.


ÜRETİM KAPASİTESİ 2 MİLYAR DOZA ÇIKACAK
Şirket, yıllık korona aşısı üretme kapasitesini Haziran’a kadar 2 milyar doza çıkarmayı hedefliyor. Şirketin CEO’su Şubat ayına kadar yılda 1 milyar doz kapasiteyle aşı üretilebileceğini açıklamıştı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.