Dolar 32,3122
Euro 35,0643
Altın 2.278,43
BİST 9.012,04
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Sultanbeyli Kaymakamı Kubilay’dan veda mesajı

Resmi Gazete’de yayımlanan kararla beş ilçenin kaymakamlığına yeni isimler atanmıştı. Buna göre Sultanbeyli ilçesinde Kaymakamlık görevini üstlenen Metin Kubilay’ın yerine Kemal Kızılkaya atanmıştı. Kararnameyle birlikte yeni yeri Dilovası Kaymakamlığı olarak belirlen Metin Kubilay Sultanbeyli halkına bir veda mektubu yazdı. Kubilay’ın mektubunda yer alan ifadeler şöyle:

Sultanbeyli Kaymakamı Kubilay’dan veda mesajı
3 Eylül 2021
A+
A-

Saygıdeğer Sultanbeyliler,

 Kıymetli Mesai Arkadaşlarım. Beş yıla yakın süredir görev yaptığım güzide ilçemiz Sultanbeyli’den Kocaeli ili Dilovası ilçesine atanmış olmam nedeniyle ayrılıyorum. Sultanbeyli’de göreve başladıktan sonra klasik bürokratik kültüre dayanan idare anlayışından ziyade vatandaşa hizmet odaklı bir görev anlayışı ile çalışmaya gayret gösterdik. İdarede iyi uygulama örneklerini teşvik ederek vatandaşlarımızın iş ve işlemlerini kolaylaştıracak uygulamaları hayata geçirmeye çalıştık. Özellikle Devletimizin şefkat elinin ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaşması için tüm imkânlarımızı sonuna kadar kullanmaya gayret ettik. Aziz Şehitlerimizin ailelerini, kahraman Gazilerimiz ve ailelerini kendi ailemiz gibi görerek onlarla bütünleştik, her zaman doğrudan iletişim halinde olarak, Devletimizin her türlü desteğini kendilerine ulaştırmaya çalıştık. Yine engelli kardeşlerimizin sosyal yaşamın her alanında daha fazla yer almaları için her zaman yanlarında olmaya, tüm etkinlik ve faaliyetlerine destek vermeye gayret gösterdik. Eğitimin, sevgi ve saygının tüm engelleri aşacağına inanarak, bu bilinçle hareket ettik. Görev sürem içerisinde hayata geçirdiğimiz projelerden ve yaptığımız çalışmalardan kısaca bahsetmek gerekirse:

 SULTANBEYLİ YAŞLILARINA SAHİP ÇIKIYOR PROJESİ VE ŞEFKAT ELİ PROJELERİ

Kaymakamlığımız ve Darülaceze Vakfı işbirliğinde hazırlanmış ve 2017 yılından itibaren ilçemizde uygulanmaya başlanmıştır. Bugüne kadar “Şefkat Eli” ve “Sultanbeyli Yaşlılarına Sahip Çıkıyor” projeleri kapsamında aldığımız toplam 706 bin Türk Lirası hibe desteğiyle ilçemizde yaşayan kimsesiz, ihtiyaç sahibi, yaşlı, engelli ve bakıma muhtaç 2.750 vatandaşlarımıza Devletimizin şefkat elini hissettirdik.

EĞİTİME ARA VEREN GENÇLERİN EĞİTİME DEVAMI VE İŞE YERLEŞTİRİLMESİ PROJESİ

İstanbul Çocukları Vakfından temin edilen 76. 000 TL hibe desteği ile eğitimi yarıda kalmış ve sokakta çalıştırılan çocuklarımızın eğitime dâhil edilmesini sağladık. Proje kapsamında 1.196 dezavantajlı gencimiz eğitim sürecine dâhil edilerek işe yerleştirilmiştir.

HALK EĞİTİM KAMPANYASI

26 Kasım 2018 tarihinden itibaren Halk Eğitim Merkezimiz, Vakıflar Genel Müdürlüğünden Belediyemiz tarafından kiralanarak Sultanbeyli İlçemizin en merkezi konumundaki 7 katlı modern binasında vatandaşlarımıza hizmet vermeye başlamıştır. Devlet-Vatandaş bütünleşmesini pekiştirmek ve unutulmuş el sanatlarını yaşatmak için Halk Eğitimi vatandaşlarımıza bilgi ve beceri kazandırma, sosyal hayatlarını canlandırma, istihdam kolaylığı sağlama, gelir getirme ve Devlet ile millet arasında köprü vazifesi görmesi bakımından son derece önem arz etmektedir. Bu kapsamda ilçemizde 2017 yılında başlattığımız Halk Eğitimi Kampanyasında bugüne kadar 82.932 kursiyere 2 ulaştık. Yeni becerilerle hayatını zenginleştirmek isteyen tüm vatandaşlarımızı halk eğitimi merkezimizin ücretsiz kurslarına bekliyoruz.

BAĞIMLILIK DANIŞMA BİRİMİ KURULMASI

Kaymakamlığımızda 10.05.2017 tarihinde uyuşturucu madde bağımlılığıyla mücadele kapsamında bağımlı bireylere/yakınlarına danışmanlık, bilgilendirme, yönlendirme ve takip hizmeti vermek amacıyla Bağımlılık Danışma Birimi kuruldu. Ayrıca Sultanbeyli İlçesi Uyuşturucu ile Mücadele İlçe Eylem Planını (2018-2023) hazırlayarak uygulamaya geçirdik.

KORUYUCU AİLE Sayın Cumhurbaşkanımızın saygıdeğer eşleri Sayın Emine ERDOĞAN Hanımefendinin himayelerinde yürütülen “Gönül Elçileri Projesi” kapsamındaki “Koruyucu Ailelik” konusunda Sultanbeyli’de farkındalık oluşturmak ve “Koruyucu Ailelerin” sayısını arttırmak amacıyla Kaymakamlığımız tarafından yürüttüğümüz çalışmalar neticesinde 5 olan koruyucu aile yanındaki çocuk sayısını 17’ye yükselttik. Koruyucu aile yanındaki çocuk sayımızın artışını memnuniyetle takip ediyorum. Vatandaşlarımızdan da anne-baba sevgisine ihtiyaç duyan bir çocuğumuza koruyucu aile olmalarını, çocuklarımızın hayatında fark oluşturmalarını ve geleceğimize sahip çıkmalarını önemle rica ediyorum.

İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ BİRİMİ

Kaymakamlığımız bünyesinde 2019 yılında İstihdam Seferberliği Koordinasyon Birimi kuruldu. Sultanbeyli Kaymakamlığı İstihdam Seferberliği Koordinasyon Birimi olarak ilçemizde istihdamı artırmak için İŞKUR Bölge Müdürlüğü, SGK Bölge Müdürlüğü, Sultanbeyli İş Adamları Derneği, Sultanbeyli Genç İş Adamları Derneği, Sultanbeyli İş Kadınları Derneği, İş Dünyası Temsilcileri, Çeşitli Odalar, dernekler ve kuruluşlar ile sürekli toplantılar yapıldı.Sultanbeyli Kaymakamlığı olarak İstihdam Seferberliği Projesi kapsamında Sultanbeyli İlçemizde yapılan çalışmalar ile toplamda 4.270 kişiyle istihdam sağlandı.

SIFIR ATIK

Sayın Cumhurbaşkanımızın Saygıdeğer Eşleri Sayın Emine ERDOĞAN Hanımefendinin himayelerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan ‘Sıfır Atık’ Projesi kapsamında Kaymakamlığımız bünyesinde Sıfır Atık Koordinasyon Merkezi kuruldu. Sıfır Atık Projesi kapsamında Kaymakamlığımız tarafından 291 kurumumuz ile sıfır atık projesini İstanbul ilinde %100 olarak gerçekleştiren ilk ilçelerden biri olarak, Sıfır Atık Projesi” kapsamında Sultanbeyli’de 1 Nisan 2019 ile 1 Ağustos 2021 tarihleri arasında toplam 707 bin 611 kg atık kaynağında ayrı toplanarak geri dönüşümü sağlandı.

EĞİTİM SEFERBERLİĞİ

23 Şubat 2017 tarihinde Kaymakamlığımızca Sultanbeyli ilçemizde Eğitim Seferberliği ilanedilmiş olup bu kapsamda aşağıdaki çalışmalar yapılmıştır. 3 2016 yılına kadar ilçemizdeki okul bina sayısı 54 iken, 2021 itibari ile 11 okul ve 1 ek bina daha yapılarak bu sayı 65’e çıkarılmıştır. Bu sayede ilçemize 247 derslik daha kazandırılmıştır. 2016 yılına kadar 1522 olan derslik sayısı yapılan yeni dersliklerle birlikte 1769’a çıkarılmıştır. 2016 yılında 68.895 öğrenci ile derslik başına düşen öğrenci sayısı 44 iken 2021 yılında 73.785 öğrenci ile derslik başına düşen öğrenci sayısı 41’ e düşmüştür. 2016 yılında 69 okuldan 30 tanesi normal eğitim 39 tanesi ikili eğitim yaparken 2021 yılı itibariyle İlçemizde ki 76 okuldan 50 tanesi normal eğitim 26 tanesi ise ikili eğitim yapmaktadır. 2016 yılında normal eğitim yapan okullarımızın tüm okullarımıza oranı: %43 2021 yılında normal eğitim yapan okullarımızın tüm okullarımıza oranı: %66 2016 yılında ikili eğitim yapan okullarımızın tüm okullarımıza oranı: %57 2021 yılında ikili eğitim yapan okullarımızın tüm okullarımıza oranı: %34 Tüm bu çalışmalar neticesinde ilçemizdeki tüm liseler normal eğitime geçirilmiştir. 2021 yılı itibari ile 24 derslikli 2 adet okul inşaatı devam etmektedir. 5 Adet okul arsası yatırıma teklif edilmiştir. İlçemizde tüm okullarımızın normal eğitim yapılabilmesi için teklif edilen arsalara okul yapıldıktan sonra 12 okul binasına ( 5 tanesi 32 derslik, 7 tanesi 24 derslik toplam:328 derslik) ihtiyaç duyulmaktadır.

TEBİLMER (TEMATİK BİLGİ VE ÖĞRENME MERKEZLERİ) PROJESİ TEBİLMER (Tematik Bilgi ve Öğrenme Merkezleri) Projesi ile bilim ve teknolojinin yapay zekaya doğru hızla gittiği dünyada değişen toplumsal ve ekonomik yaşam koşullarına yine aynı hızla uyum sağlayacak yenilikçi, girişimci çocuk ve gençlerin kapasitelerinin artırılması ve nitelikli eğitim ortamlarının oluşturulması için Tematik Bilgi ve Öğrenme Merkezleri oluşturulması amaçlanmıştır. Sultanbeyli ilçesinde 6-18 yaş aralığındaki çocuk ve gençler için nitelikli eğitim ortamlarının oluşturulması, eğitimde bilgi ve öğrenme merkezi gibi okul dışı eğitim ortamlarının sunulmasının sağlanması ve bunun için işbirlikleri yapılması, çocuk ve gençlerin çok boyutlu düşünmeleri ve disiplinler arası düşünme kabiliyetlerinin geliştirmeleri, özgün kapasitelerini keşfetmelerini sağlayacak girişimcilik özelliklerinin geliştirilmesi ve farkındalık oluşturulması sağlanmıştır. İstanbul Kalkınma Ajansı’nın 2018 Çocuklar ve Gençler Mali Destek Programı kapsamında 1.129.829,40 TL hibe kazanmış, 897.465,60 TL projenin kullanıma tahsis edilmiştir. Projemiz ile ilçemizin farklı okullarında 6 adet Tematik Bilgi ve Öğrenme Merkezleri oluşturulmuştur. Bu merkezlerde bugüne kadar 75.000 öğrenci faydalanmış olup özellikle Covid-19 Salgını döneminde uzaktan eğitim süreçlerine yardımcı olmak üzere öğrencilerimizin kullanabileceği şekilde tam donanımlı EBA Eğitim Destek Merkezlerine dönüştürülmüştür. Proje Kapsamında Kurulan Bilgi ve Öğrenme Merkezleri 1-Ömer Halisdemir Bilgi ve Öğrenme Merkezi-Şehit Muhammed Fazlı Demir AİHL 2-Aziz Sancar Bilgi ve Öğrenme Merkezi-Aziz Sancar Anadolu Lisesi 3-Vecihi Hürkuş Bilgi ve Öğrenme Merkezi-Sabiha Gökçen MTAL 4-Naim Süleymanoğlu Bilgi ve Öğrenme Merkezi-Naim Süleymanoğlu Spor Lisesi 5-Fatih Sultan Mehmet Bilgi ve Öğrenme Merkezi-Ali Kuşçu İmam Hatip Ortaokulu 6-Nasrettin Hoca Bilgi ve Öğrenme Merkezi-Kapta AFETE HAZIRLIK ÇALIŞMALARI İLE AFET VE ACİL DURUM YÖNETİM MERKEZİ 4 İlçemizde afet hazırlıklarını yürütmekle görevli tüm kurum ve kuruluşları arasında koordinasyon ve işbirliğini sağlamak amacıyla Kaymakamlığımız Hükümet Konağı Hizmet Binası 3. Katında İlçe Afet ve Acil Durum Yöneltim Merkezi (AADYM) oluşturulmuş ve 25 Ocak 2021 tarihi itibariyle 7/24 vardiya sistemi ile faaliyete geçirilmiştir. Sultanbeyli’de 2021 Afet Eğitim Yılı Kapsamında 16 Bin Kişiye Afet Eğitimi Verildi.

SPORLA KAZAN SULTANBEYLİ PROJESİ

İlçemizde çocuklarımızın maruz kaldıkları risklerden korunmaları için spor ve duygusal zekâyı geliştirmeye yönelik eğitimler ile yetenekli çocukları küçük yasta keşfederek, sporu bir hayat biçimi haline getiren, sağlıklı bireyler olarak yetişmelerini sağlayarak ilçemizden elit sporcular yetişmesini sağlamak amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında Sultanbeyli Belediyesi’nden 81.500,00 TL hibedesteği alınarak, 9 gencimizin Spor Akademilerine yerleşmesi sağlandı. KGYS (Kent Güvenlik Yönetim Sistemi): İlçemizde 8 okulumuza yapılması planlanan kamera sisteminin 4 tanesi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tamamlanmıştır. Kaymakamlığımız tarafından ise 4 okulumuza 4 sponsor desteği bulunarak bağışçılarımızın katkılarıyla okullarımızdaki kamera sistemleri tamamlanmıştır. KGYS (Kent Güvenlik Yönetim Sistemi) Sponsorlarımız: M. Hüsnü ÖZYEĞİN Anadolu Lisesi (Vakıf Bank) Turhan Feyzioğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Sultanbeyli Belediyesi) Sultanbeyli Çok Programlı Anadolu Lisesi (Ziraat Katılım Bankası) Sultan Alparslan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Borsa İstanbul)

YÜRÜTÜLEN DİĞER PROJE VE FAALİYETLER

Okul Öncesi Eğitim Seferberliği 16 Mayıs 2017 tarihinde Okul Öncesi Kampanyası başlatılarak okul öncesi okullaşma oranının arttırılması ve 4-6 yaş öğrencilerinin okul öncesi eğitim kurumlarına kazandırılması amaçlanmıştır. Bu kampanya ile okullaşma oranı %40’tan %75’e çıkarıldı. Okul Öncesi eğitim kurumlarına devam eden öğrenci sayısı ilçemizde 2838 iken bu sayı 5277’ye çıkarılarak, toplamda 2439 yeni öğrencinin kaydı okul öncesi eğitim kampanyası ile sağlanmıştır. Sultanbeyli Yıldızları ile Buluşuyor Projesi Her sene düzenlenen Sultanbeyli Yıldızlarıyla Buluşuyor ödül töreni ile ilçemizde sosyal, sportif, bilim ve kültürel alanda ulusal ve uluslararası başarıları ödüllendirerek, gençlerimizin başarı hikâyelerinin diğer gençlerimize örnek olmasını amaçladık. İlçemizden çıkan başarılı gençleri onurlandırarak motivasyonlarını arttırdık. Her Yeni Haftaya Öğrencilerle Başlıyoruz Projesi 5 Her hafta farklı bir okulumuzda pazartesi günleri gerçekleştirilen İstiklal Marşı törenine katılarak gençlere seslenip devamında okul müdürleri ile okulun mevcut durumları ve ihtiyaçlarına yönelik sohbetler gerçekleştirdik. Oyunlarla Gelişiyoruz Projesi Sultanbeyli Kaymakamlığı öncülüğünde Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından hazırlanan Sultanbeyli Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün destek verdiği “Oyunlarla Gelişiyoruz” projesiyle “Sultanbeyli’de ilkokullarda eğitim görmekte olan 27.840 öğrencimizin oyun oynama, fiziksel etkinlikler dersine katılma ve bu süreçte bedensel, zihinsel, duygusal ve sosyal becerilerinin geliştirilmesini amaçladık.” Bu proje kapsamında 11 oyunla ilgili materyalleri okullarımıza dağıttık ve 27.840 öğrencimize oyuncu kartları çıkarttık. Bu oyunlarla ilgili ilçe genelinde müsabakalar düzenleyerek dereceye giren öğrencilerimizi ödüllendirdik. Sultanbeyli Gençleri Sporda Buluşuyor Projesi Sultanbeyli Gençleri Sporla Buluşuyor Projesi kapsamında temel amacımız Spor salonlarımız boş kalmasın gençlerimiz bu olanaklardan yararlansın. Öğrencilerimiz, gençlerimiz sporla tanışarak alkol, sigara ve uyuşturucu gibi zararlı alışkanlıklardan uzaklaştırılarak sportif ve kültürel konulara yönlendirildi, gençlerimizin ruhsal ve bedensel gelişimlerine katkıda bulunuldu. Sultanbeyli Şehitlerini Unutmuyor, Unutturmuyor İlçemizde ikamet eden 160 “Şehit ailemizi ve Gazimizi” yalnız bırakmadık. Şehit ailelerimizi ve Gazilerimizi düzenli olarak ziyaret ederek hatırları sorduk ve ihtiyaçları karşıladık. Ayrıca her ay bir imam hatip ortaokulumuzun koordinesinde Şehitlerimizi Anma Programı düzenlendik. Bende Varım Yardım Kampanyası Yangın ve sel felaketlerinde zarar gören vatandaşlarımız için Kaymakamlığımız koordinasyonunda ilçemizde başlatılan “Bende Varım” yardım kampanyasında toplam 120 bin TL nakdi yardım toplanmıştır. Kampanyaya katılan tüm Sultanbeylililere destekleri için teşekkür ederim. Sultanbeyli’de Orman Yangını Sayısı Son 3 Yılın En Düşük Seviyesinde Sultanbeyli Kaymakamlığı koordinasyonunda yürütülen çalışmalar neticesinde ilçede çıkan orman yangını sayısı 2019 yılında 77, 2020 yılında 38 iken 2021 yılının başından bu yana sadece 6 olmuştur. 2019 yılında 6,02 hektar alan yangında zarar görürken 2021 yılında zarar gören alan 1,11 hektarla sınırlı kalarak % 82 oranında azalmıştır. Ormanlarımızda havadan ve karadan gece gündüz denetim gerçekleştiriyoruz.

KORONAVİRÜSLE MÜCADELE SÜRECİNDEKİ ÇALIŞMA VE FAALİYETLERİMİZ

 6 Dünyayı etkisi altına alan koronavirüsle mücadele sürecinde tüm kurumlarımız ve personelimizle sahada koordinasyon içinde çalışmamız neticesinde; · Sultanbeyli İlçe Salgın DenetimMerkezimize bağlı “İş yeri ve Mahalle Denetim Ekiplerimiz” toplam 526.979 işletme ve izolasyon denetimi gerçekleştirmiştir. · İlçe Emniyet, Mahalle Denetim ve Vefa Ekiplerimiz tarafından 410.217 ev ziyareti gerçekleştirilmiştir. · 500 kişilik VEFA ekiplerimizle toplam 13.541 vatandaşımızın talepleri karşılandı. · İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza 8.500 adet vefa gıda kolisi ulaştırıldı. · 95.520 vatandaşımıza 86 milyon 717 bin 990 Türk Lirası sosyal yardım ve 3.000 hanemize temizlik seti dağıtıldı. · “Sultanbeyli Yaşlılarına Sahip Çıkıyor” projesi kapsamında doktor ve psikolojik danışmandan oluşan ekibimiz 65 yaş üstü vatandaşlarımızı evlerinde ziyaret ederek sağlık kontrollerini gerçekleştirdi. · Doktor ve kurum müdürlerimizden oluşan Aşı Bilgilendirme Ekibimiz Kent Meydanındaki vatandaşlarımızı ve esnaflarımızı Covid 19 aşısı konusunda bilgilendirerek farkındalık oluşturmak amacıyla Mobil Sağlık Ekiplerimiz aracılığıyla randevusuz olarak aşılarını yaptı. · Aşı Bilgilendirme Ekiplerimizin yürüttüğü çalışmalar sonucunda 65 yaş üstü aşılanma oranımız % 90’a yükseldi. Bu süre içerisinde proje ve faaliyetlerimize yakın ilgi ve desteklerini esirgemeyen İstanbul Valimiz Sayın Ali Yerlikaya’ya, Sayın Milletvekillerimize, Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Keskin’e ve Sultanbeyli Belediyesine, Siyasal Partilerimizin İl ve İlçe Başkanlarına, İl Derneklerimize, Kamu Kurum ve Kuruluşlarımızın değerli yönetici ve personeline, Muhtarlarımıza, Belediye Meclis Üyelerimize, Sivil Toplum Kuruluşlarımıza, İş İnsanlarımıza, Hayırsever Vatandaşlarımız ile Basın Mensuplarımıza çok teşekkür ediyorum. Ayrıca İlçemizde hizmet yaptığım süre zarfında yakın ilgi ve desteklerini esirgemeyen Deniz Harp Okulu Komutanı Tuğamiral Erhan Aydın’a, Anadolu Adliyesi Başsavcı Vekili Onur Oğuzer ile çalışmaları beraber yürüttüğümüz ve fedakârca çalışan İlçe Emniyet Müdürlüğümüze, hayata geçirdiğimiz tüm proje ve faaliyetlerde birlikte çalıştığımız Kaymakamlık ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Personelimize çok teşekkür ediyorum. Sultanbeyli’de görev yapmanın bir ayrıcalık olduğuna inanıyor, sizlere ve tüm vatandaşlarımıza selam, sevgi ve saygılarımı sunuyor, hepinize Allah’a ısmarladık diyorum.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.