Dolar 32,6073
Euro 34,7559
Altın 2.515,60
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

Suriye el-Kaidesi lideri, TSK kontrolündeki bölgede öldürüldü

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) Sözcüsü John Rigsbee, Suriye el-Kaidesi liderlerinden Abdülhamid el-Matar’ın, TSK ve cihatçı grupların kontrolündeki Tel Abyad’a bağlı Suluk kasabası yakınlarında düzenlenen hava saldırısında öldürüldüğünü duyurdu

23 Ekim 2021
A+
A-

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, NATO Savunma Bakanları Toplantısı sonrası, “Bizim oradaki (İdlip’tek) varlığımız rejimin katliamlarını engelliyor. Bunun engellenmesi de göç dalgasını ve radikalleşmeyi durduruyor” dese de IŞİD ve El-Kaide unsurları Suriye’de TSK kontrolündeki bölgelerde varlığını sürdürüyor.

AKAR: “İDLİP’TEKİ VARLIĞIMIZ REJİMİN KATLİAMLARINI ENGELLİYOR, GÖÇ DALGASINI VE RADİKALLEŞMEYİ DURDURUYOR”

CENTCOM Sözcüsü John Rigsbee, Suriye el-Kaidesi (Hurras ed-Din) liderlerinden Abdülhamid el-Matar’ın, TSK ve cihatçı grupların kontrolündeki Tel Abyad’a bağlı Suluk kasabası yakınlarında düzenlenen hava saldırısında öldürüldüğünü duyurdu.

Rigsbee tarafından yapılan açıklamada, “Bugün ABD’nin, Suriye’nin kuzeybatısındaki hava saldırısında üst düzey El-Kaide lideri Abdülhamid al-Matar öldürüldü. MQ-9 tipi insansız hava aracı ile gerçekleştirilen saldırıda sivil kayıplara dair herhangi bir bilgimiz yok. El-Kaide, Amerika ve müttefiklerimiz için bir tehdit oluşturmaya devam ediyor. El-Kaide, Suriye’yi, yeniden inşa etmek, dış örgütlerle koordinasyon sağlamak ve dış operasyonları planlamak için güvenli bir bölge olarak kullanıyor. El-Kaide ayrıca Suriye’yi, Suriye, Irak ve ötesine ulaşan tehditler için bir üs olarak kullanıyor” ifadelerine yer verildi. Rigsbee tarafından yapılan açıklamada, “Bugün ABD’nin, Suriye’nin kuzeybatısındaki hava saldırısında üst düzey El-Kaide lideri Abdülhamid al-Matar öldürüldü. MQ-9 tipi insansız hava aracı ile gerçekleştirilen saldırıda sivil kayıplara dair herhangi bir bilgimiz yok. El-Kaide, Amerika ve müttefiklerimiz için bir tehdit oluşturmaya devam ediyor. El-Kaide, Suriye’yi, yeniden inşa etmek, dış örgütlerle koordinasyon sağlamak ve dış operasyonları planlamak için güvenli bir bölge olarak kullanıyor. El-Kaide ayrıca Suriye’yi, Suriye, Irak ve ötesine ulaşan tehditler için bir üs olarak kullanıyor” ifadelerine yer verildi.

HABER: Hasan Sezgin Karabulut

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.