Tarım Kredi İndirimi etkisiz kaldı
Ağustos ayı Market Endeksi verilerini açıklayan Tüketici Birliği Federasyonu Market Endeksi Çalışma Grubu Başkanı Aygül Öner Tarım Kredi Kooperatifleri’nde başlayan indirimin diğer marketlere yansımadığını dile getirdi.

Tüketici Birliği Federasyonu Market Endeksi Çalışma Grubu 2022 ağustos ayı Market Endeksi verilerini açıkladı. Açıklanan verilere göre Tarım Kredi Kooperatiflerindeki indirimin marketlere yansıtılmadığı belirtildi.
Tüketici Birliği Federasyonu Market Endeksi Çalışma Grubu Başkanı Aygül Öner yaptığı açıklamada Ocak 2022’den itibaren üç farklı ilde, yedi ayrı markette, paketlenmiş gıda, temizlik ve hijyen ürünlerinde 37 ürün grubunda yer alan 208 ürün üzerinde yapılan çalışma ile TBF Market Endeksi verilerini oluşturulduğunu ve sonuçların her ay kamuoyu ile paylaşıldığını ifade etti.
2022 Temmuz ayında 1.264,72 TL’ye dolan market sepeti, ağustos ayında 1.337,62 TL’ye doldu. Market sepetindeki bir aylık ortalama artış oranı yüzde 5,49 oldu.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Tarım Kredi Kooperatiflerine bağlı marketlerde 15 Ağustos’ta yaklaşık otuz üründe indirime gidildi. Bu indirim ile birlikte diğer zincir marketlerde de fiyatların düşeceği öne sürüldü. Ancak Tarım Kredi Kooperatiflerine bağlı marketlerdeki indirimin, sektörün diğer paydaşlarını etkilemediği, zincir marketlerdeki fiyatların aşağı inmesini sağlamadığı görüldü.