Türkiye, Yunanistan’a yardım teklifinde bulundu
Türkiye, Yunanistan’ın başkenti Atina çevresindeki orman yangını için yardım teklifinde bulundu.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye’nin Yunanistan’a yardım teklifinde bulunduğunu Atina yönetimine iletti. Bu teklif, iki ülke arasındaki iyi komşuluk ilişkileri çerçevesinde yapıldı. Yunan yetkililer, teklifin değerlendirileceğini ve gerekirse Türkiye’den destek talep edileceğini belirtti.
Kaynaklar, Türkiye’de büyük bir yangının olmaması nedeniyle bu yardım teklifinin yapılabildiğini ifade etti.
Yunanistan’ın başkenti Atina’nın yakınlarındaki Varnava’da başlayan yangın, şiddetli rüzgarlar nedeniyle Attiki bölgesine yayıldı.
Yangın sonucu iki hastane tahliye edildi ve bir itfaiyeci yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Yunan yetkililer, yangının hızla yayıldığını ve Penteli Dağı’na ulaştığını bildirdi.
Dün öğleden sonra başlayan yangına, bugün 500’den fazla itfaiyeci, 152 itfaiye aracı, çok sayıda gönüllü, 17 yangın söndürme uçağı ve 15 helikopter müdahale etti. Çok sayıda evin zarar gördüğü yangında, polis 200’den fazla kişiyi tahliye etti.
Meteoroloji uzmanları ve hükümet yetkilileri, hava koşullarından dolayı orman yangınlarına karşı vatandaşları uyarırken, İklim Krizi ve Sivil Koruma Bakanı Vassilis Kikilias ülkenin yarısının “kırmızı alarm” altında olduğunu duyurdu.