Ücretli öğretmenlerden kadro talebi!
Ücretli öğretmen olarak çalışan eğitimciler de kadro talep ediyor.

Kamuda öğretmen açığını gidermek amacıyla ek ders ücreti karşılığında görevlendirme esasına dayanan ücretli öğretmenlikte; ders başına ücret alınmasından dolayı aylık gelirler asgari ücretin çok altında kalıyor.
Yaşadıkları sıkıntıları dile getiren ücretli öğretmenler, kadroya alınmaları konusunda gerekli hassasiyetin gösterilmesini talep ettiler.
Ücretli öğretmenler ve eğitim sendikaları da ücretli öğretmenliğin tamamen ortadan kaldırılmasını, tüm öğretmenlerin sadece kadrolu olarak atanması gerektiğini ifade ediyor.
Ücretli öğretmenler yayınladıkları bildiriyle, “Yıllardır eğitimin kanayan yarası haline gelmiş ve sorulara çözüm bulunmamıştır. Ücretli öğretmenlerin yaşadığı sorunlara ışık tutup ülkemizdeki öğretmen ihtiyacını ve ücretli öğretmenlerin özlük hakları, bu konuda eğitim politikacılarının ve eğitimle ilgili yetkililere fikir verme açısından önem arz etmektedir. Bu bağlamda; hiçbir sosyal hakkı olmadan ücretli öğretmenlik adı altında çalışan öğretmenlerimize olası kadro ihdasında talebimiz, öğretmenlik yeterliliğine sahip üç yıl ve üzeri hizmeti olan ücretli öğretmenlere daha önce dershane öğretmenlerine tanınan hakkın bir benzerinin tanınarak kadroya alınmasıdır” çağrısında bulundu.