Dolar 42,3296
Euro 49,1582
Altın 5.574,78
BİST 10.565,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Sal 21°C
Çar 20°C
Per 21°C
Cum 21°C

Ukrayna’da kimyasal tesiste meydana gelen amonyak sızıntısı korkuttu

Ukrayna’nın Sumi kentinde Rus birlikleri tarafından kuşatılan bir kimyasal tesiste amonyak sızıntısı olduğu açıklandı. Sızıntı sonrası açıklama yapan Sumi valisi tesisin etrafındaki 5 kilometrelik alanın tehlikeli olduğunu bildirdi. Uzun süre amonyak gazına maruz kalmanın ölüme yol açtığı biliniyor.

Ukrayna’da kimyasal tesiste meydana gelen amonyak sızıntısı korkuttu
21 Mart 2022
A+
A-

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırıları devam ederken, Sumi Bölge Valisi Dmytro Zhyvytskyy, yeni bir açıklama yaptı. Zhyvytskyy, Ukrayna’nın kuzeydoğusundaki Sumi kentinde Rus birlikleri tarafından kuşatılan Sumykhimprom kimyasal tesisinde TSİ 04.30’da amonyak sızıntısı meydana geldiğini söyledi.

5 KİLOMETRELİK ALANDA TEHLİKE YARATTI

Zhyvytskyy, sızıntının nedenine dair henüz net bir açıklama yapmazken, tesisin etrafındaki 5 kilometrelik alanın tehlikeli olduğunu belirtti.

AMONYAK SIZINTISI TEHLİKELİ MİDİR?

Amonyak solumak, zehirleyici ve tahriş edici etkisi nedeniyle akciğerlerde spazm yaratabilir, ödem oluşumuna sebep olabilir veya solunan konsantrasyona bağlı olarak yanma hissi, baş ağrısı, baygınlık gibi sağlık sorunları yaratabilir. Aşırı solunum sonucunda ise ölüme sebebiyet verebilmektedir.

DAHA ÖNCE DE NÜKLEER SANTRAL HEDEF ALINMIŞTI

Ukrayna işgalinde 9. günde yaşanan olayda, Rus ordusu Avrupa’nın en büyük santrali olan Zaporijya’yı kuşatmıştı. Ukrayna ordusu ve Rus birlikleri arasında yaşanan savaş sonucu santralde yangın çıkmıştı. İki taraf arasında yapılan anlaşma sonucu bölgeye itfaiye ekipleri gelerek yangını söndürmüştü.

UKRAYNA: OLASI PATLAMA ÇERNOBİL’DEN 10 KAT BÜYÜK OLUR

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, Rus ordusunun Avrupa’nın en büyük nükleer santrali olan Zaporijya Nükleer Santrali’ne dört bir yandan ateş ettiğini ve santralde yangın çıktığını bildirdi. Kuleba, “Patlarsa, Çernobil’den 10 kat daha büyük olacak! Ruslar, derhal ateşi kesmeli, itfaiyecilere izin vermeli, güvenlik bölgesi kurmalı” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.