Dolar 36,4339
Euro 38,1549
Altın 3.441,38
BİST 9.602,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 5°C
Açık
İstanbul
5°C
Açık
Pts 7°C
Sal 10°C
Çar 13°C
Per 12°C

Üsküdar’da, kullanılmayan el örgüsü giyecekler ihtiyaç sahipleri için yeniden örüldü

Üsküdar Belediyesi, teması “Döngüsel & Sürdürülebilir Tekstil” olarak belirlenen etkinlikte nine ve dedelere örgü ördürdü.

Üsküdar’da, kullanılmayan el örgüsü giyecekler ihtiyaç sahipleri için yeniden örüldü
9 Aralık 2022
A+
A-

Üsküdar Belediyesi, düzenlediği etkinlik ile nine ve dedelere örgü ördürdü. Sıfır Atığın ilk basamaklarından biri olan “değerlendir, yeniden kullan” odağında gerçekleştirilen etkinlikte, kullanılmış el örgüsü giyecekler tek tek sökülerek ihtiyaç sahipleri için yeni kıyafetlere dönüştürüldü.
Üsküdar Belediyesi, nine ve dedelere kullanılmayan el örgülerinden yeniden kazanılması için kıyafet ördürdü. İkinci Bahar Emekliler Kahvesi’nde buluşan nineler, dedeler ile çocuklar, kullanılmış el örgüsü giyecekleri elbirliği ile söküp yumak haline getirirken tekstil atıklarından çanta yaptı. Hazırlanan yumaklarla ÜKAD kadınlarının desteğiyle atkı, bere örme atölyesi düzenlendi. Etkinlik çerçevesinde örülen atkı ve bereler, Anadolu’da bir okulda eğitim gören öğrencilere gönderilerek sürdürülebilir çevre ve toplum bilinci oluşturması planlanıyor.
Düzenlenen etkinlikte konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Bir şey gerçekten gerekmiyorsa tüketmemek lazım. Gerekiyor ise, az tüketmek lazım. Az olsa da tükettirsen, o tükettiğin atığı değerlendirmek gerekiyor. Atığı da yok saymamak, ya da çevreyi kirletecek bir noktaya taşımamak gerekiyor. Burada muazzam bir faaliyet var, biz bunları tekrar değerlendirmek istedik. Bunlar bere, çorap, atkı oluyor ve tekrar kullanıma hazır hale gelmek kaydıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız. Anadolu’da bir köy okulunda okuyan çocuklara bunlar eldiven olacak, çorap ve kazak olacak” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.