Dolar 36,4339
Euro 38,1549
Altın 3.441,38
BİST 9.602,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 5°C
Açık
İstanbul
5°C
Açık
Pts 7°C
Sal 10°C
Çar 13°C
Per 12°C

Uzay yolculuğunda bir gün rötar!

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı’nın dün başlaması planlanan uzay yolculuğu, 1 gün ertelendi. Gezeravcı ve üç mürettebatı taşıyacak olan Axiom Mission 3 uzay aracı, yeni plana göre bu gece 00.49’da uzaya fırlatılacak.

Uzay yolculuğunda bir gün rötar!
18 Ocak 2024
A+
A-

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı’nın dün başlaması planlanan uzay yolculuğu, bir gün ertelendi. Gezeravcı ve beraberindeki üç mürettebatı taşıyan Axiom Mission 3 uzay aracı, bu gece 00.49’da uzaya fırlatılacak. Uzay taşımacılığı şirketi SpaceX, ertelemeyle ilgili yaptığı açıklamada, “Ax-3 misyonunun ISS’ye fırlatılması için şimdi 18 Ocak Perşembe gününü (bugün) hedefliyoruz. Bu ilave süre, ekiplere uçuş öncesi son kontrolleri tamamlama ve araç üzerindeki verileri analiz etme imkanı verecek” ifadelerini kullandı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, erteleme süresinde fırlatma ile ilgili test ve kontrollerin gerçekleştirileceğini belirtti. Kacır, “Bize ifade edilen doğrudan bir sorun yok. Alt kontrollerin tamamlanması için ek zamana ihtiyaç duyulduğu iletildi. Aslolan güvenlik içinde fırlatmaların gerçekleştirilmesidir. Heyecanımızı korumamız lazım. Hem havacılıkta hem uzayda tam güvenliktir. Ben milletimizin coşku içinde olduğunun farkındayım. Ümit edelim ki yarın (bugün) kontroller tamamlanmış olsun ve fırlatma gerçekleşmiş olsun” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.