Dolar 40,8398
Euro 47,6212
Altın 4.379,37
BİST 10.824,55
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 29°C
Açık
İstanbul
29°C
Açık
Cts 28°C
Paz 29°C
Pts 30°C
Sal 29°C

Van’da ilk kez düzenlenen “Mutfak Gurme Fuarı” başladı

Van’da bu yıl ilki düzenlenen “Mutfak Gurme Fuarı”ın açılışı yapıldı. Expo Fuar ve Kongre Merkezi’nde, Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı (TSO) öncülüğünde gerçekleştirilen fuara, Van’ın yanı sıra Ankara, Trabzon, Erzurum, Hakkari, Diyarbakır ve Sivas’tan 39 firma katıldı.

Van’da ilk kez düzenlenen “Mutfak Gurme Fuarı” başladı
16 Eylül 2023
A+
A-

Bu yıl ilk kez düzenlenen Mutfak Gurme Fuarı’nın açılışı Van Expo Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı (TSO) öncülüğünde gerçekleştirilen fuara, Van`ın yanı sıra Ankara, Trabzon, Erzurum, Hakkari, Diyarbakır ve Sivas`tan 39 firma katıldı.
Yöresel yemeklerin yapıldığı fuarın açılışında konuşan Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, mutfak kültürünün artık turizmin önemli bir parçası olduğunu belirtti.
Yöreye özgü ürünlerin yetiştirilmesi için projeler hazırladıklarını anlatan Balcı, “Van, Doğu`nun incisi konumunda. Bugün çiftçilerimize sertifikalı tohum dağıttık. İki yıldır 120 milyon liralık sertifikalı buğday, arpa, korunga ve yonca tohumu dağıtımı yapıyoruz. Bir baraj ve 5 gölet inşaat ettik. Bu da çiftçimize verdiğimiz önemi gösteriyor. Van`a has meyve ağaçlarının fidelerini dağıtacağız. Ceviz ve arıcılığı çok destekliyoruz. Hayvancılığı geliştirmek için proje hazırladık. 1900 aileye koyun verdik.” dedi.
Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva ise kentin yıllardır kahvaltısıyla gündeme geldiğini ifade etti.
Gastronominin tüm dünyada turizme ivme kazandırdığını anlatan Takva, “Yaşadığımız coğrafyada, temsil ettiğimiz ekonomide önemli bir yeri olan Van mutfağını ön plana çıkarmak ve bunu dünyaya tanıtmak amacıyla organize ettiğimiz fuarımızın ilkini gerçekleştiriyoruz. Van’da yetişen florayı, bitki çeşitliliğinden elde edilen beslenme alışkanlıklarını tanımak istiyoruz. Heyecan verici bir çalışma oldu. Fuara katılmak üzere ünlü şefler burada. Üç dalda yemek yarışmamız başladı. Ayran aşı, Van balığı ve keledoş alanında hazırlanan en güzel yemekler belirleniyor. Çok renkli ve güzel bir fuar oluyor. Van mutfağının hak ettiği yere gelmesine vesile olacağını düşünüyorum” diye konuştu.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.