Dolar 37,8390
Euro 40,9493
Altın 3.679,92
BİST 9.044,64
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Çok Bulutlu
İstanbul
17°C
Çok Bulutlu
Paz 18°C
Pts 20°C
Sal 22°C
Çar 23°C

Vergi kaçağına yeni önlem!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, vergi kaçakçılığıyla mücadelesini hızlandırdı. Yeni dönemde, IBAN üzerinden ödeme talep eden ve fatura kesmeyen işletmeler, sosyal medya ve mesajlaşma uygulamaları aracılığıyla şikayet edilebilecek.

Vergi kaçağına yeni önlem!
23 Mayıs 2024
A+
A-

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kayıt dışı ekonomiyle mücadele kapsamında yeni adımlarını duyurdu. Gelir İdaresi Başkanlığı’nın açıklamasına göre, etkin vatandaş ihbarını teşvik etmek amacıyla yeni şikayet kanalları devreye alındı.

Artık IBAN üzerinden ödeme talep eden ve fiş veya fatura kesmeyen işletmeler hakkında hızlıca şikayette bulunmak mümkün olacak. Gelir İdaresi Başkanlığı, ihbar ve şikayetleri kolaylaştırmak ve hızlandırmak için resmi internet sitesi, Dijital Vergi Dairesi, GİB Mobil uygulaması ve Vergi İletişim Merkezi gibi hizmetlerini güncelledi.

Ayrıca, BİP Vergi İhbarı Servisi, X ve Instagram İhbar Hesapları (“gibihbar” üzerinden “DM-Direkt Mesaj” yoluyla) ve WhatsApp İhbar Hattı (0 552 189 0 189) da hizmete açıldı.

İhbarlar, Gelir İdaresi Başkanlığı’nın resmi internet sitesi (gib.gov.tr), Dijital Vergi Dairesi (dijital.gib.gov.tr), GİB Mobil uygulaması ve Vergi İletişim Merkezi’nden (189) yapılabilecek.

Gelir İdaresi Başkanlığı’na göre, ihbar edilebilecek konular şunlar:

  • Düşük KDV oranı uygulanması
  • IBAN veya PTT çeki yoluyla ödeme talep edilmesi
  • Fiş veya fatura verilmemesi
  • Başka işletmenin POS cihazının kullanılması
  • Mükellefiyet kaydının olmaması
  • Sahte veya yanıltıcı belge düzenlenmesi veya kullanılması
  • Personel ücretinin elden ödenmesi
  • Kira gelirinin beyan edilmemesi
  • Tapu harcının eksik ödenmesi
  • Kaçak ürün satışının yapılması
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.