Dolar 38,1008
Euro 43,4851
Altın 4.076,20
BİST 9.317,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Paz 22°C
Pts 19°C
Sal 16°C
Çar 17°C

Yapay zeka insan gücünün yerini almaya başladı

Teknolojik gelişmelerle birlikte son yıllarda hayatımıza giren yapay zeka uygulamaları gün geçtikçe insan gücünün yerini alırken bu sayede geçmişte saatler süren çalışmalar artık tek tuşla gerçekleştirilebiliyor.

Yapay zeka insan gücünün yerini almaya başladı
4 Mart 2024
A+
A-

Yapay zeka uygulamaları, teknoloji çağının en son meyvesi olarak hayatımızın bir parçası haline geldi. Özellikle “ChatGPT” ve “Gemini” gibi uygulamalar, metin, fotoğraf, ses ve video üretiminin yanı sıra çeşitli işleri tek tuşla gerçekleştirebiliyor.

Tanıtım afişi hazırlama, şarkı besteleme, dava dosyalarını çözme gibi pek çok alanda yapay zeka destekli uygulamaların kullanımı giderek yaygınlaşıyor. Bunlar sadece medya ve eğitim gibi alanlarla sınırlı değil, sağlık, finans, ticaret, ulaşım ve lojistik gibi çeşitli sektörlerde de kullanılıyor.

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Murat Kırık, yapay zekanın Türkiye’de ve dünyada giderek yaygınlaştığını belirtiyor. Özellikle medya ve eğitimde, yapay zeka araçlarının birincil kullanıcıya doğru ilerlediğini vurguluyor.

Ancak, Prof. Kırık yapay zekanın getirdiği bilgilerin doğruluğuna dikkat çekiyor. Yapay zekanın her zaman doğru cevapları vermeyeceğini ve bu nedenle bilgilerin teyit edilmesi gerektiğini belirtiyor. Ayrıca, yapay zeka uygulamalarının yanlış yönlendirmelere neden olabileceğini ve bilimsel kaynaklara eklenmeden kullanılmasının ciddi problemlere yol açabileceğini vurguluyor.

Yapay zekanın işsizlik ve istihdam sorunlarına yol açabileceğine dair görüşler de mevcut. Özellikle telif davaları ve hukuki sorunlar, yapay zeka uygulamalarının yaygınlaşmasıyla birlikte artabilir.

Türkiye’de yapay zeka konusunda yatırımların arttığını belirten Prof. Kırık, devlet kurumları ve özel sektörün bu alana olan ilgisinin giderek arttığını ifade ediyor. Ayrıca, Türkiye’de yapay zeka eğitimine daha fazla önem verilmesi gerektiğini ve bu alanda yeni programların açılacağını dile getiriyor.

Sonuç olarak, yapay zeka uygulamalarının kullanımı giderek artarken, doğruluk ve etik sorunları da beraberinde getiriyor. Türkiye’de yapay zeka konusunda yapılan yatırımların artmasıyla birlikte, bu alandaki eğitim ve yönetmeliklerin de güçlendirilmesi gerekiyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.