Yaptığı sevinç nedeniyle gözaltına alınmıştı! Sagiv Jehezkel’in ifadesi ortaya çıktı
Antalyaspor’un İsrailli futbolcusu Sagiv Jehezkel, Trabzonspor maçındaki golünün ardından İsrail’in Filistin’e yönelik saldırıları destekleyici bir yazıyı kameralara gösterdiği için gözaltına alındı. Jehezkel’in ifadesinde, “Kimseyi kışkırtmak veya provoke etmek için bir hareket yapmadım. Savaşın bitmesini istiyorum. O yüzden buradaki işareti gösterdim” dedi.

Antalyaspor’un Trabzonspor maçındaki gol sonrasında yaptığı hareket nedeniyle kadro dışı bırakılan İsrailli futbolcu Sagiv Jehezkel, “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçlamasıyla gözaltına alındı. Jehezkel, ifadesinde hareketinin amacının kimseyi kışkırtmak veya provoke etmek olmadığını, savaşın sona ermesini istediğini belirtti.
İsrail’in de devreye girdiği ve Jehezkel’in mesajının yanlış anlaşıldığını belirterek özür dileyeceği ve ardından sınır dışı edileceği ifade edildi. Antalyaspor ise futbolcuyu kadro dışı bıraktığını ve sözleşmesini feshedeceğini açıkladı.
Ayrıca, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) da Jehezkel’in kabul edilemez davranışını kınayarak, soruşturma başlatıldığını ve gerekli disiplin soruşturmalarının hızla sürdürüldüğünü belirtti.
Jehezkel’in ifadesinde, “Ben kimseyi kışkırtmak veya provoke etmek için bir hareket yapmadım. Savaş yanlısı bir insan değilim. Ve sonuçta İsrail askerleri de var Gazze’de esir düşmüş durumda. Ben bu 100 günlük sürecin artık son bulması gerektiğine inanan biriyim. Savaşın bitmesini istiyorum. O yüzden buradaki işareti gösterdim. Politikayla işi olmayan birisiyim. Geldiğimden beri bugüne kadar politikayla alakalı hiçbir şey yapmadım. Geldiğim günden beri de hiçbir zaman kimseye bir saygısızlık yapmadım. Dikkat çekmek istediğim nokta savaşın son bulmasıydı” dediği öğrenildi.