Yılın ilk Kabine Toplantısı bugün gerçekleştirilecek!
Yeni yılın ilk Kabine toplantısında ana gündem maddesi SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılacak ek zam olacak.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, bugün Beştepe’deki toplantıda yoğun bir gündemi ele alacak. Toplantıya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlık edecek.
Gündemin öne çıkan başlıklarından biri, milyonlarca SSK ve Bağ-Kur emeklisini ilgilendiren ek zam haberleri olacak. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın koordinasyonunda ilgili bakanlıkların yürüttüğü çalışma, Kabine toplantısında gündeme gelecek. Bu düzenleme kapsamında en düşük emekli aylığı da göz önünde bulundurulacak.
Zam oranının refah payıyla birlikte yüzde 44-45 seviyelerinde belirleneceği tahmin ediliyor. Mevcut 7 bin 500 lira olarak uygulanan en düşük emekli aylığındaki kök aylık ve bu tutar üzerine düzenleme konusunda farklı senaryoların masaya yatırılacağı belirtiliyor. Çalışma, Kabine toplantısında ele alınacak ve en düşük emekli aylığının yükseltilmesine yönelik farklı seçenekler değerlendirilecek.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Işıkhan ve Şimşek’in, Emekli Sandığı emeklileri ile SSK, Bağ-Kur emeklileri arasındaki 11.68 puanlık zam farkının refah payı ile giderilmesi konusunda alternatifleri sunacağı ifade ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, her iki bakanlıkça sunulan farklı yüzdelik oranlarına son dokunuşu yaparak kararı belirlemesi bekleniyor. Cevdet Yılmaz’ın belirttiği 2024 yılı zam oranlarındaki eşitleme refah payı ayarlamasıyla gerçekleşebilir.