Dolar 32,3939
Euro 34,8222
Altın 2.402,78
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Başkan Karadağ’dan TMO eleştirisi!

Başkan Karadağ, Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) üzerinden yapılan alım politikalarını sert bir dille eleştirdi.

Başkan Karadağ’dan TMO eleştirisi!
29 Ağustos 2023
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Ferhat Karadağ, Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) üzerinden yapılan alım politikalarını sert bir dille eleştirdi.
Adalet ve Kalkınma Partisi hükümetini, TMO’nun çiftçilere yönelik uygulamaları sebebiyle suçlayan Başkan Karadağ, bu durumun çiftçiyi zor durumda bıraktığına dikkat çekti.
Başkan Karadağ’ın iddialarına göre; TMO’nun buğday alımlarında olduğu gibi mısır alımlarında da çiftçilere adil bir fiyat sunmadığı ve bu durumun çiftçiyi maddi olarak zora soktuğu ifade edildi. “Sizin yüzünüzden çiftçi borçlarını ödeyemeyecek, üretim yapamayacak, en önemlisi artık üretmeyecek!” diyen Karadağ, çiftçinin emeğinin karşılığını alamadığını belirtti.
Ekonomide yaşanan olumsuzluklara da değinen Karadağ, “Tepeden tırnağa ekonomik kriz her şeyi 3-4 katına çıkarırken nedense, çiftçinin mahsulü maliyetini bile kurtarmıyor” şeklinde konuştu. Bu durumun çiftçinin maddi sıkıntılarını daha da artırdığına dikkat çekti.
Karadağ, konuşmasını şu cümlelerle sonlandırdı:
“Alın teriyle memleketin kalkınması adına yaz-kış emek veren çiftçilerimizin emeğine göz koyanlar, bu memlekete en büyük ihaneti ve kötülüğü yapmıştır. Hükümetin çiftçinin yanında olması, adil bir şekilde çiftçinin emeğinin karşılığını alması için politikalarını gözden geçirmesi gerekli.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.