Dolar 32,2702
Euro 35,0972
Altın 2.471,61
BİST 10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Cts 21°C
Paz 23°C
Pts 23°C
Sal 24°C

Bursa merkezli 8 ilde ‘Mahzen-36’ operasyonu: 42 gözaltı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bursa merkezli 8 ilde gerçekleştirilen ‘Mahzen-36’ operasyonunda, Samed Ötünç liderliğindeki organize suç örgütünün çökertildiğini ve 42 şüphelinin yakalandığını açıkladı.

2 Mayıs 2024
A+
A-

Bursa Yenişehir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Bursa İl Jandarma Komutanlığı tarafından yürütülen operasyon sonucunda, Bursa merkezli İstanbul, Adana, İzmir, Manisa, Bilecik, Muğla ve Kırıkkale’de ‘Mahzen-36’ operasyonu gerçekleştirildi. Operasyon kapsamında, Samed Ötünç liderliğindeki suç örgütü çökertildi ve aralarında Samed Ötünç’ün de bulunduğu 42 şüpheli gözaltına alındı. Gerçekleştirilen aramalarda 6 adet ruhsatsız tabanca, 5 adet av tüfeği, uyuşturucu madde ve dijital materyaller ele geçirildi. Şüphelilerin, mağdurları hileyle kandırarak, şiddet uygulayarak uyuşturucu bağımlısı yaparak, zorla hırsızlık, uyuşturucu madde satıcılığı, konsomatrislik ve fuhuş yaptırdığı, suç işlemek istemeyen mağdurlara şantaj ve cebir uyguladığı belirlendi. Gözaltına alınan şüpheliler, ‘Uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti’, ‘cinsel istismar’, ‘insan ticareti’, ‘tehdit ve şantaj’ suçlarından sorgulanıyor.

Bakan Yerlikaya, “Organize suç örgütlerini ne kadar büyük olurlarsa olsunlar çökertecek ve adalete teslim edeceğiz. Operasyonlarımız, günün her saatinde kararlılıkla devam edecek.” açıklamasında bulundu.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.